середа, 02 серпня 2017 04:12

Бій між німецькими десантниками та радянською армією відтворять бійці АТО на ставці Гітлера

Автор: Vежа
  Ставка Гітлера: бій між німецькими десантниками та радянською армією відтворять бійці АТО
Ставка Гітлера: бій між німецькими десантниками та радянською армією відтворять бійці АТО

Дві сотні вояків трьох великих таборів – Червоної армії, Вермахту та УПА зійдуться у битві під Вінницею на руїнах ставки Гітлера "Верфольф". Тут два дні на початку вересня триватиме міжнародний фестивaль "Живa історія: Вервольф, літо 1944".

2 та 3 вересня на території історико-меморіального комплексу жертв нацизму у Стрижавці, охочі до незвичайних відчуттів туристи зможуть відчути та побачити побут солдатів цих трьох таборів, пише Vежа.

"Захід пов'язаний із датою початку другої Світової війни – 1 вересня 1939 року, та із датою її завершення – 2 вересня 1945 року. Ми ж переходимо на європейський та всесвітній формат, тому маємо бачити історію ширше. І так само маємо пам'ятати і про капітуляцію Японії та всі страшні жертви, яких завдає війна", – розповів голова обласного осередку ГО "Честь і слава" Віталій Головенько.

Реконструктори з усієї України розіб'ють табори та відтворять атмосферу майже ідентичну до тієї, яка була у солдатів у ті часи. Будуть три основних табори німецьких військ та їх союзників, радянських військ та Української повстанської армії.

"Сам бій відбудеться 3-го вересня о 12:00. Цього разу ми відтворимо події літа 1944 року. Форма одягу та озброєння реконструкторів також будуть зразка цього періоду. Дуже великий табір заплановано створити саме від Червоної армії, адже торік переважали гітлерівці. Також планується, що до реконструкції подій Другої світової війни долучаться нинішні воїни АТО. Бої відбуватимуться умовні – тобто це не буде відтворення конкретного якогось історичного бою, а більше для того, аби показати як все це тоді виглядало, відтворити картину війни", - додав Головенько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Героя грати набагато простіше" - як живуть історичні реконструктори

У червні у Вінниці знімали художній фільм "Замах на Петлюру". Зйомки відбувалися у центральній частині міста, де збереглися локації початку ХХ століття. Це вулиці, де розташований будинок, у якому жив Петлюра, перебуваючи у Вінниці і приміщення штаб-квартири Директорії та окремих відомств.

В основі сюжету лежить зустріч головного отамана Армії УНР Симона Петлюри і Маршалка Польщі Юзефа Пілсудського, яка відбувалася 16–17 травня 1920 року у місті Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Бій між німецькими десантниками та радянською армією відтворять бійці АТО на ставці Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі