вівторок, 09 вересня 2014 13:44

Батальйон тероборони "Черкаси" хочуть кинути на передову без важкого озброєння і бронетехніки — журналіст

Батальйон тероборони "Черкаси" хочуть кинути на передову без важкого озброєння і бронетехніки — журналіст

Особовий склад батальйону територіальної оборони "Черкаси" відмовився вийти у бік Донецька та зайняти оборону попереду 72-ї бригади ЗСУ. Солдати написали рапорт командиру, мотивуючи тим, що у батальйоні немає іншого озброєння крім стрілецької зброї та кількох зенітних установок. Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук черкаський журналіст Валерій Воротник.

Батальйон тероборони "Черкаси" зараз базується під Волновою за 40 км від Донецька.
"Батальйон отримав безглуздий та злочинний наказ від командування, не маючи іншого озброєння крім стрілецької зброї та кількох зенітних установок висунутися в напрямку Донецька та зайняти оборону попереду 72-ї бригади ЗСУ. Фактично беззбройних черкащан, які мають замість БТРів автобкуси "ПАЗ" та вантажівки "ГАЗ" виробництва тридцяти-п'ятдесятирічної давнини, виставляють в якості живого щита у попереду регулярних, кадрованих та добре озброєних частин ЗСУ. Є інформація про те, що в даному напрямку окупаційні російські війська разом з сепаратистами готують бронетанковий прорив з Донецька у бік Маріуполя. Особовий склад батальйону маючи всю інформацію про оперативну обстановку на цій ділянці фронту відмовився виконувати наказ вищого військового керівництва, подавши відповідні письмові рапорти на ім'я комбата Радченка. Зараз батальйон зупинився в місті Волноваха, Донецької області - це в 40 км від центра Донецька. Рішення, про яке я повідомляю було практично одностайно підтримано особистим складом БТО№14 за виключенням чотирьох офіцерів", - пише журналіст.
Батальйон укоплектований з добровольців та призовників з Черкаської області. Кілька місяців базувався у Котовську Одеської області на кордоні з Придністров'ям.
"Хлопці наголошують, що їх "бунт" не слід сприймати як дизертирство. Вони не склали зброю, не покинули місце дислокації частини. Зараз вони зі зброєю в руках знаходяться у своїх бойових "пазіках" та "газіках"", - пише Воротник.

Нагадаємо, що добровольчі батальйони постійно звертаються із проханнями до міністерства збройних сил надати їм важку техніку. Воювати їм доводиться тією важкою зброєю, яку відбили у противника.

 

Зараз ви читаєте новину «Батальйон тероборони "Черкаси" хочуть кинути на передову без важкого озброєння і бронетехніки — журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі