пʼятниця, 28 грудня 2018 22:15

Ярмарок на Полтавщині: яскраві фото із передноворічної гулянки
18

Яскраві фото із передноворічної гулянки в Решетилівці
Фото: Юрій ІВАНОВ
Яскраві фото із передноворічної гулянки в Решетилівці
Яскраві фото із передноворічної гулянки в Решетилівці
Яскраві фото із передноворічної гулянки в Решетилівці
Яскраві фото із передноворічної гулянки в Решетилівці

Сьогодні, 28 грудня, на центральній вулиці Покровській у місті Решетилівка, що на Полтавщині, пройшов Новорічний ярмарок та народні гуляння. Після чого відкрили головну ялинку міста.

На святі побував журналіст Gazeta.ua

На ярмарок прийшло кількасот людей.У дерев'яних ятках народні майстри продавали свої вироби: вишивку, сувеніри, магніти, прикраси.

Серед майстрів була Надія Вакуленко. У різні часи продавала вишиванки президентам України.

"Усі президенти мають від мене вишиванки. Цим пишаюся. Одну навіть особисто вручила тодішньому президенту Віктору Ющенку, коли мені давали звання Заслуженого майстра народної творчості України. Ми в родині цю вишиванку й досі називаємо "президентська", - зазначила Надія Вікторівна.

Сьогодні майстриня підготувала сувенірну продукцію до новорічних свят.

"Подушечка для голок чи прикраса на ялинку коштує 60 грн. Серветка для святкового столу, на яку ставиться шампанське і цукерки - 200 грн", - додала Вакуленко.

Продавали на ярмарку і солодощі.

"Накупили пряників на подарунки та дітям. Це авторська робота. Їх можна навіть на ялинку повісити. Це медове печиво. Вони зберігається до 3 місяців",- сказала Ірина Романова, місцева жителька.

Руслан Григоренко варив куліш. А його товариш Володимир Гайко готував домашні ковбаски.

"Готую куліш за рецептом прадіда. Кладу сало, цибулю, пшоно та тушонку, спеції та ще один секретний інгредієнт. І варю в воді до готовності", - сказав Григоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили скандальну ялинку в Полтаві

Людей пригощали варениками, шашликом, смаженими ковбасками, медовухою та глінтвейном. Магніти та листівки із написом "Решетилівка" коштували 15 грн.

На східцях будинку культури розташували сцену. Тут пройшов концерт. Виступив вертеп. Потім відкрили головну ялинку.

Укрінформ оголосив новорічний конкурс "Міс Ялинка 2018". З 26 грудня на сайті агентства почнеться голосування за найкрасивішу зелену красуню.

Зараз ви читаєте новину «Ярмарок на Полтавщині: яскраві фото із передноворічної гулянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі