субота, 18 травня 2019 19:54

Як вінничани вітали Європу
13

Святкування Дня Європи у Вінниці
Фото: Іван Мартиненко
Святкування Дня Європи у Вінниці
Святкування Дня Європи у Вінниці
Святкування Дня Європи у Вінниці
Святкування Дня Європи у Вінниці

18 травня у Вінниці пройшло святкування Дня Європи. Для талановитих людей – це можливість похизуватися вміннями і досягненнями, а для гостей – яскраві емоції та естетична насолода.

З нагоди свята усі центральні вулиці міста перекрили. Натовпи людей почали сходитися на вулицю Соборну – адже саме тут відбувалися найцікавіші події та заходи.

Урочисте відкриття відбулося на центральній площі. На головній сцені зібралися ведучі, а позаду них розташувався столичний симфонічний оркестр "Київська Камерата" під керівництвом диригента Миколи Лисенка.

До слова запросили поважних гостей – Володимира Гройсмана, Віталія Коровія та Сергія Могрунова. Кожен з них привітав вінничан зі святом та сказав вступну промову.

"Хай процвітає місто, хай процвітають наші жителі, нехай нас всіх оберігає Господь", - сказав Віталій Коровій.

Мер міста Сергій Моргунов наголосив на досягненнях Вінниці за поточний рік, та висловив сподівання на подальший впевнений розвиток.

"Дуже скоро минув рік, як ми з вами відзначали День Європи. Що ж за цей рік змінилося? Місто Вінниця стало одним з перших великих міст України, де утворилася об'єднана територіальна громада. За цей рік було побудовано два потужних підприємства. Ми далі продовжуємо будувати і ремонтувати дороги, дитячі садочки, школи, лікарні. І я маю сподівання, що Україна буде повноправним членом Європейського Союзу, а місто Вінниця давно прагне бути сучасним, комфортним і європейським містом", - заявив він.

Після вступного слова ведучі озвучили план заходів і всі завмерли в очікування симфо-шоу від київського оркестру.
Музиканти грали як сучасні так і класичні пісні. Популярна естрадна музика змінювалася класичною і навпаки. Основну частину концерту виділили під пісні, які перемогли на конкурсі "Євробачення" різних років.

Для тих, хто не хотів слухати музику неподалік від сцени обладнали декілька фотозон, виставку картин, намети з ласощами та напоями.

Увесь цей карнавал розтягнувся вздовж центральної вулиці міста, й кожен міг знайти собі тут щось до душі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мистецтво у прозорій сфері: у Львові відкрили незвичайну виставку

Діти гралися в імпровізованому Disney Land'і, для любителів історії обладнали окрему зону. Шанувальники спорту зібралися навколо надувного рингу, де проходили змагання з різних видів бойових мистецтв.

Тут же численні спортивні колективи України та Європи встановили столи, куди виставили свої кубки та нагороди для вселюдного огляду.

Для гостей свята таке різноманіття розваг та емоцій стало справжньою несподіванкою.

"Я вперше на цьому святі. У Вінниці раніше бував, але й подумати не міг, що у вас так весело проходять святкові заходи. Для дитини це взагалі фурор. Йому все цікаво – люди в яскравих костюмах, аніматори, іграшки. Тут реально круто", - розповідає Gazeta.ua Захар.

І таких як він тут багато. Усі чимось зайняті. Вздовж вулиці ходять усміхнені закохані, радісні діти та їх батьки, літні люди та студенти.

Здавалося, що уся Вінниця сьогодні тут – на святкуванні Дня Європи.

У Вінницькомуго обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку "Життя без смартфона".

Зараз ви читаєте новину «Як вінничани вітали Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі