четвер, 13 грудня 2018 16:08

Як виглядає найдорожча ялинка України
8

 Полтаві монтують головну ялинку
Фото: Юрій ІВАНОВ
 Полтаві монтують головну ялинку
 Полтаві монтують головну ялинку
 Полтаві монтують головну ялинку
 Полтаві монтують головну ялинку

Вчора увімкнули ілюмінацію головної 20-метрової ялинки Полтави. Тестували освітлення. Ялинка - найдорожча в Україні.

Монтажні роботи ще тривають. Планують здати об'єкт до 17 грудня. На свято Святого Миколай її урочисто відкриють.

Новорічна ялинка обійшлась місту у 6 млн грн. Саме штучне дерево коштує 2,8 млн грн, решта - конструкція та ілюмінація. Про це днями розповів секретар міської ради Олександр Шамота.

Полтавцям ялинка вже встигла сподобатися. Її роздивляються, роблять селфі. Проте вважають, що таку суму можна було б витратити на більш важливі проблеми в Полтаві.

"Ялинка подобається. Але мені не віриться, що ця конструкція коштує 6 мільйонів гривень. Якщо це так, то краще направили б гроші до місцевих лікарень", - сказала Вікторія Шаламова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян шокував різдвяний декор

"Це захмарна сума. Гроші з бюджету є куди направляти. У нас розбиті дороги. Також можна було допомогти незахищеним верствам населення. Я працюю в банку і ми зараз активно збираємо гроші для онкохворих дітей із Полтави",— розповіла Людмила Грицай.

Монтажник повідомив, що повинні встановити композицію зі скульптурами оленів, Діда Мороза. Буде також інсталяція з фонтаном. Готовність об'єкту перевірятимуть у понеділок. Відкриття заплановане, як і минулоріч, в день Святого Миколая.

Перед Полтавським театром ім. М.В. Гоголя вирили між двома клумбами 2-метрову яму. У неї будуть ставити новорічну ялинку.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядає найдорожча ялинка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі