середа, 29 листопада 2017 13:07

Як рекламують наркотики і підсажують на них школярів

Як рекламують наркотики і підсажують на них школярів
Один з написів у Полтаві, що рекламує наркотичні речовини. Фото: Ірина БАБЕНКО

У Полтаві наркоторговці розгорнули активну діяльність - поширюють психотропні речовини серед школярів та підлітків. Щоб зменшити попит молоді на ці речовини, у місті розпочали превентивну програму "Мій вибір - життя вільне від наркотиків".

Про це повідомили в Головному управлінні нацполіції в Полтавській області.

Цьогоріч на Полтавщині викрили 5 нарколабораторій та 35 притонів. Проте наркотики й далі виготовляють по всій області або надсилають сюди поштовими службами і власними кур'єрами.

"Біля шкіл, молодіжних розважальних закладів малюють рекламу наркотиків. Зазначають номер телефону та назву речовини. Нерідко підлітки замовляють психотропні засоби через інтернет. У Лубнах та Козельщинському районі зафіксували випадки, коли учні 8-9 класів у важкому стані потрапляли до лікарень після вживання алкоголю разом із психотропними пігулками. А у Києві та інших великих містах дітям безкоштовно роздають цукерки з "психотропами", щоб спонукати їх купувати потім наркотичні засоби", - сказав речник обласної поліції Юрій Сулаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ вилучила рекордну партію кокаїну

Програма, яку розгорнули правоохоронці, передбачає роздачу школярам та молоді флаєрів, що будуть пропагувати здоровий спосіб життя та застерігати від наркотиків. Також на території Полтавщини планують розклеїти аналогічні за змістом бігборди. Крім того, поліцейські просять людей повідомляти про написи, що рекламують наркотики, та місця ймовірних "закладок" психотропних речовин.

В Одесі під час транспортування із СІЗО до судової зали втік наркодилер. Попросив конвоїрів заїхати перед судом до його знайомої, щоб взяти в неї їжу та деякі речі. Підозрюваного знайшли того ж дня. Його конвоїрів також затримали.

Зараз ви читаєте новину «Як рекламують наркотики і підсажують на них школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі