четвер, 14 квітня 2016 16:10

Айдарівця хочуть судити за один патрон
4

Фото: unn.ua

Сьогодні майже сотня активістів Майдану та айдарівців зібралися біля Вінницького міського суду. Підтримують добровольця Володимира Огородника, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї, повідомляє УНН.

"У мене вилучили навчальні макети зброї та "останній патрон", який я, будучи у зоні АТО, поклав до кишені штанів та забув про нього. Через це садять мене в СІЗО на два тижні. Причина, я думаю, або моє висування на сільського голову села Приборівка Липовецького району, або сільський ставок, який громада під керівництвом мого батька забрала у своє користування. Винним себе не вважав і не вважаю", - прокоментував ситуацію Огородник.

Активісти організували акцію протесту під будівлею Вінницького міського суду, де відбувалося підготовче судове засідання в кримінальному провадженні над вінницьким айдарівцем Володимиром Огородником. Його, а також ще трьох осіб, обвинувачують у незаконному зберіганні та продажу зброї.

Читайте також: У Вінниці затримали терориста з Сирії

"Відбувалося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням чотирьох осіб у незаконному зберіганні та збуту зброї, боєприпасів, тротилу, зберіганні патронів, намагання збуту автоматичної стрілецької зброї. Поки про міру покарання казати зарано, його приймає суд у нарадчій кімнаті за результатами всього судового слідства", - розповів прокурор відділу прокуратури області Олексій Соловйов.

Через відсутність захисника одного із підозрюваних судове засідання перенесено на 19 квітня.

Нагадаємо, 1 квітня Вінницький міський суд виніс вирок активісту Юрію Павленку (Хорту) - 4 роки та 6 місяців тюрми. Його визнали виним у хуліганстві під час заворушень під обласною радою 6 грудня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Айдарівця хочуть судити за один патрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі