пʼятниця, 22 січня 2016 16:39

38 світлин із зони АТО: у Полтаві відкрилася виставка "На лінії вогню".
6

Фото: Сергій Нагорний

В Полтавському Краєзнавчому музеї відкрилася фотовиставка світлин, які зробив в зоні АТО Віктор Лебеєв. Знімав, як живуть військові й жителі прифронтових міст. За 10 місяців зробив 63 фото.

В музеї виставили 38 робіт. Віктор Лєбедєв - боєць 16-го окремого мотопіхотного батальйону. Брав фотоапарат на бойові завдання. Він — не професійний фотограф.

"Виставку присвятили до Дня Соборності. Хотіли показати, що солдати воюють за єдність держави. Адже Україна не ділиться на Схід і Захід. Вона — нероздільна. Віктор знімав життя у містах Донецької і Луганської області, блокпости, руїни будівель. Не змогли розмістити всі знімки. Обрали ті, які найкраще розкажуть глядачам про війну. Решту фото показували на мультимедійному проекторі", — розповіла 30-річна Ірина Тарасу, працівниця музею.

На відкриття приїхав і Віктор Лєбєдєв із кількома бійцями зі своєї бригади.
Також були присутні волонтери, церковнослужителі, журналісти і глядачі. Під час заходу архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір прочитав молитву за всіх військових.

13 лютого виставку перенесуть до Полтавського театру імені Миколи Гоголя.

Зараз ви читаєте новину «38 світлин із зони АТО: у Полтаві відкрилася виставка "На лінії вогню".». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі