пʼятниця, 29 серпня 2014 13:20

1 вересня у львівські школи йдуть близько сотні першокласників із родин переселенців

1 вересня у львівські школи йдуть близько сотні першокласників із родин переселенців

У понеділок, 1 вересня, школи Львова приймуть на навчання 68 тис. дітей. З них 7431 дитина – це першокласники.

Про це 29 серпня на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також цьогоріч загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади міста приймуть 118 дітей зі сходу України та Криму. З них 95 дітей підуть у перший клас, а 23 – в дитсадки. 80% школярів підуть до україномовних шкіл – це їхня власна ініціатива.

Начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна додала, що наразі ще узагальнюється інформація, скільки у Львові є школярів, батьки яких беруть участь у бойових діях на Донбасі. Чиновниця нагадала, що такі діти, відповідно до ухвали сесії міськради, у загальноосвітніх навчальних закладах харчуватимуть безкоштовно.

"Всі школи Львова готові до навчального року, проведені ремонтні роботи. Звичайно, не в такому об'ємі, як ми собі це планували на початку року, адже є чимало проблем з казначейством, але, дякуючи батькам, школярі зможуть прийти і нормально, комфортно продовжувати навчання", – підкреслив Андрій Садовий.

Додамо, що з 13 до 19 серпня управління освіти ЛМР провело перевірку готовності шкіл та садків до нового навчального року. Було перевірено 132 школи та 95 дитсадків. Навчальні заклади із залученням батьківських громад провели поточні ремонти приміщень, частково замінено вікна, оновлено меблі тощо.

Зараз ви читаєте новину «1 вересня у львівські школи йдуть близько сотні першокласників із родин переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі