пʼятниця, 21 грудня 2018 18:45

Сесія Полтавської райради: 51 питання майже одноголосно

Сесія Полтавської райради: 51 питання майже одноголосно
Полтавська районна рада прийняла бюджет району на 2019 рік Фото: google.com

21 грудня відбулася сесія Полтавської районної ради. Менше ніж за годину депутати проголосували за 51 питання. Зокрема, затвердили звіт голови районної ради Михайла Кононенка, бюджет на 2019 рік та програму соціально-економічного розвитку району в наступному році.

На розвиток медичної галузі в 2018 році додатково виділили більше 13 млн грн. З них на потреби Полтавської центральної районної лікарні - 4 млн 831 тис. грн, на заклади первинної медицини – 8 млн 953 тис. грн.

"832 тисячі 900 гривень витратили на капітальний ремонт приміщення реанімаційного відділення Полтавської ЦРКЛ. Із них 110 тисяч гривень – на поточний ремонт рентгенівського обладнання, 113 тисяч 200 гривень – на придбання компресорно-конденсаторного блоку для поліклінічного відділення, 1 мільйон 344 тисячі 600 гривень – на закупівлю інсуліну, 897 тисяч 400 гривень – на придбання комп'ютерного обладнання", - прозвітував депутатам Михайло Кононенко.

На потреби освітньої галузі за 10 місяців 2018 року з районного бюджету виділили більше 20 млн грн.

На 2019 рік доходи та видатки районного бюджету визначені в сумі 286 млн 969 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавський район стане одним із найбільших в Україні

Спірні питання обговорювалися напередодні на засіданнях депутатських комісій. Тому в сесійній залі приймали рішення майже одноголосно. Затвердили план роботи райради на наступний рік. Прозвітували голови постійних депутатських комісій. Супрунівському навчально-виховному комплексу надали статус опорного. Прийняли на наступний рік кілька районних програм: щодо харчування школярів, оздоровлення дітей, підготовки молоді до військової служби, територіальної оборони, підтримки хворих із хронічною нирковою недостатністю. Затвердили нову редакцію статуту комунального підприємства "Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги".

"Головний здобуток полягає в тому, що ми навчилися жити спільно. У районі поруч нормально існують об'єднані громади, районна рада, комунальні установи. Були прорахунки й успіхи. Всі завдання, поставлені районною радою, адміністрація виконала", - підсумував результати року голова райдержадміністрації Ігор Карімов.

Михайло Кононенко подякував депутатам за те, що явка на засідання комісій та сесії завжди була не менше 80 відсотків.

Школи Полтавського району ввели в штат посади кухарів. Це прописано в новій програмі харчування учнів, яку прийняла районна рада. Досі дітей у закладах годували підприємці. Орендували шкільні кухні за 1 грн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Сесія Полтавської райради: 51 питання майже одноголосно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають