субота, 15 грудня 2018 15:49

Школи взяли у штати кухарів

Школи Полтавського району ввели в штат посади кухарів. Це прописано в новій програмі харчування учнів, яку прийняла районна рада. Досі дітей у закладах годували підприємці. Орендували шкільні кухні за 1 грн на рік.

— Нова модель має свої переваги, — говорить начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Веретільник, 56 років. — Медпрацівник контролюватиме якість і процес приготування їжі. Обід подешевшає з 16 гривень до 13,6. Недолік один — додасться клопоту директорам шкіл. Кухарі отримуватимуть мінімальну заробітну плату.

За харчування молодших школярів, дошкільнят і дітей пільгових категорій, як і раніше, платить районний бюджет.

Програма не поширюється на школи й дитячі садки об'єднаних територіальних громад. Однак деякі ОТГ запровадили подібну модель з 1 вересня. Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик, 58 років, розповідає:

— Ми взяли кухарів у штат із початку навчального року. Учнів початкових класів, школярів пільгових категорій також годуємо за гроші громади. Їжа смачна, скарг на якість немає. Виходить по 18 гривень на дитину в день. Закладам заборонили брати гроші на касі їдальні, за законом. Можна лише у буфеті. Це незручно. Адже старшокласники також хочуть їсти. Вони у школі перебувають набагато довше.

Зараз ви читаєте новину «Школи взяли у штати кухарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають