субота, 09 лютого 2019 18:58

Паштет із телячої печінки краще смакує на другий день

Гайсинчанка 39-річна Леся Лавриченко з подорожі Закарпаттям привезла рецепт паштету з телячої печінки. Ним поділився 54-річний Зорян Наддністрянський — кухар кафе на території буйволиної ферми у селі Горінчово Хустського району.

Страва має ніжну консистенцію й аромат апельсина та прянощів. Смак доповнює кисло-солодке желе з вина.

— Для паштету ріжу цибулину ­півкільцями, — ділиться рецептом жінка. — Додаю 1 чайну ложку цукру, 150 мілілітрів вершків 30-відсоткової жирності, 170 грамів вершкового масла кімнатної температури, 500 грамів телячої печінки, порізаної великими шматками, 50 мілілітрів апельсинового лікеру чи коньяку, 1 чайну ложку суміші спецій для паштетів, натерту цедру одного апельсина та сіль до смаку.

Усі інгредієнти перемішую у глибокій сталевій мисці. Накриваю її харчовою плівкою, ставлю у холодильник на 12 годин. Потім залишаю на одну годину доходити до кімнатної температури. Накриваю кришкою і ставлю на водяну баню.

Готую печінку до готовності, ­15–18 хвилин. Тим часом розігріваю в пательні 20 грамів вершкового масла, додаю цибулю й цукор. Пасерую до м'якості. Додаю вершки, доводжу до кипіння і знімаю з вогню. Змішую з печінкою і збиваю все разом у блендері. До паштету додаю вершкове масло й перемішую. Розкладаю по креманках або в один глибокий посуд.

Вино ставлю на середній вогонь та виварюю наполовину. Зорян використовував 500 мілілітрів червоного портвейну, я ж — десертне червоне вино. Шість грамів желатину заливаю 30 мілілітрами холодної води, перемішую і залишаю набрякати. Трохи охолоджую вино й додаю желатин. Розливаю винне желе на паштет, шаром у 3–4 міліметри. Поки не застигло, викладаю смужки цедри з половини апельсина. Розкладаю їх на поверхні в декоративний спосіб. До столу подаю через 2–3 години, коли застигне желе. Але краще паштет смакує з хрустким багетом наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Паштет із телячої печінки краще смакує на другий день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають