субота, 07 вересня 2019 16:25

Колишній атовець хоче позбавити дружину батьківських прав

— Хочу, аби дружину позбавили батьківських прав. Більше року був в Авдіївці, у цей час дружина привела коханця. Наскільки знаю, він наркоман, а в неї знайшли цироз печінки. Моя 7-річна Настя жила весь час із ними, — розповідає колишній атовець 41-річний Олександр Жолобов. До від'їзду жив із дружиною Оленою, 39 років, у селі Ватажкове Полтавського району. Має там будинок. З літа 2018 року по літо 2019-го служив у Авдіївці. З червня цього року живе в Полтаві у квартирі своєї тітки. Доньку Анастасію теж забрав із собою. Хоче, аби ­дружину ­позбавили батьківських прав.

— Про зраду я почав підозрювати вже давно. Ще до від'їзду домовився із лісником про поставку дров. Та в кожен мій отпуск бачив, що вони вже порубані. А нам його якраз давали кожні 10 суток. Питаю, Лєна, хто це робив? А вона постійно на хлопця старшої доньки спихала. Кілька місяців тому, як ще був в АТО, сусідка тьотя Шура подзвонила мені. Каже: "Саша, луччє не вертайся, не приїжджай в отпуск", — говорить, не зрозумів — чому. Але потім тітка Шура розповіла про ­нового ­співмешканця, про чуже авто у дворі та про постійні гулянки.

На початку літа Олександр покинув Авдіївку й повернувся додому. Там на нього чекали гора немитого посуду, брудні пляшки з-під алкогольних напоїв, нетвереза дружина Олена та її співмешканець.

— Найбільше злякався за Настю. Вона голодала, спала на полу, на самому матрасі. Добре, хоч не били. Але й то було питання часу.

За словами Олександра, на початку року співмешканець дружини напав на Олену й підрізав її. Та потрапила в лікарню, де їй діагностували цироз ­печінки.

— Одразу подав на розлучення. Дитину не забирав, доки не вирішив свої справи. Але газ і світло в хаті вирубив. Олена на аліменти не подавала, бо я і так би не дав. Знаю, що пропила б. Десь із середини літав забрав Настю із собою в Полтаву, — розповідає Олександр.

Олена має трьох доньок від ­різних чоловіків. Найстарша — 16-річна Ліза. Цього року сама стала матір'ю, народила доньку ­Олександру.

— На честь мене назвала. Думаю, вона й народила так швидко, аби втекти від матері в інше село. Зараз живе зі своїм хлопцем. З Оленою майже не спілкується, — каже Олександр.

Ім'я середньої доньки Олександр не пам'ятає — та змалку живе в ­Іспанії зі своїм рідним батьком. Наймолодша — 7-річна Анастасія. З 1 вересня пішла в 26-ту школу.

— Збираю її у другий клас, купив гарненький рюкзак, пєнал, зошити — все, шо може знадобитися. Форму ближче до вересня купимо. Моя Настєнька — худенька, може, хоч трохи відгодую її, — розповідає. — Дитина мене дуже любить. Ось буквально на днях зробив за свої кошти операцію на глазіку. У неї була косоокість. Усі чеки маю на руках. Олена не допомагала зовсім. Мати вона тільки на бумажці.

Зараз чоловік добивається того, аби дитина законно проживала з ним. Хоче забрати документи доньки з хати. Звертався поки що лише в сільраду.

— Я навіть речі Насті забрати не можу. Звертався за допомогою в ­сільраду. Там сказали — не поїдуть без поліції, бояться співмешканця. Бо в нього — стаття є і справка по ­дурдому.

Скаржився в Заворсклянську ОТГ

— Приходив і не раз, — розповідає голова Заворсклянської ОТГ В'ячеслав Сологор, 50 років, — Ми нічим не можемо допомогти, це протизаконно. Порадили звернутися до суду, на цьому все.

На цей час Олександр до суду не звертався — спершу хоче отримати документи доньки.

Зараз ви читаєте новину «Колишній атовець хоче позбавити дружину батьківських прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають