субота, 06 квітня 2019 16:39

У районі проголосували 50 відсотків виборців

31 березня у Полтавському районі голосувати прийшли майже 50% виборців. На дільницях були активісти "Громадської кампанії захисту права на вибір", які слідкували за дотриманням закону. За їхніми словами, день минув спокійно. Особливих порушень не зафіксували.

У селі Степне майже половина виборців проголосували до обіду. На дільниці в приміщенні Терешківської сільради охочих набралося кілька десятків. Утворилася черга. Голосували в невеликій кімнаті. У Коломацькому волевиявлення робили в приміщенні сільського клубу. Тут явка виборців становила 51%. До виборчої дільниці Ковалівки, яка теж розташувалася в сільському будинку культури, люди приїжджали родинами. Проголосувавши, сідали погрітися на сонці, доки діти гуляли на майданчику поряд.

Мешканці Залізничного приходили на вибори в дитячий садок "Малятко". Скриньки для бюлетенів та виборчі кабінки розташували в спортивній залі — поміж декору з квітів та картонного казкового замку.

Дільниця в Кованьківці розташована в місцевому фельдшерсько-акушерському пункті. Вона одна з найменших у районі. Голосувати сюди приїжджали з інших сіл маршрутними автобусами. Заборяни та Шили розташовані за 2 км, а Надержинщина — по другий бік траси. Тут за півдня прийшли трохи більше 47% людей.

Мешканці ­Сем'янівки, Олефірів, Терновщини та Патлаївки приїжджали голосувати в Сем'янівський сільський будинок культури. В залі мало природного світла — лише одне вікно. Його компенсували яскравими лампами й освітленням у кабінках.

У Тахтауловому працювали дві виборчі дільниці. В місцевому будинку культури голосували мешканці Тахтаулового. Тут доволі темно, на кабінках щільна тканина. Додаткового освітлення не влаштовували. Це єдина дільниця, де не було пам'ятки виборця.

Через дорогу в місцевому навчально-виховному комплексі голосували ­мешканці Жуків. Людям ­треба було подолати вузькі ­сходи на 2-й поверх. Тут не врахували принципи безбар'єрності. На вході до зали для голосування поміж визначених законом матеріалів з інформацією про кандидатів висів портрет чинного президента України. Після зауваження активіста "Громадської кампанії захисту права на вибір" замість нього почепили годинник.

У Розсошенській гімназії на виборчій дільниці старша жінка впала на сходах. Бригада "швидкої" відвезла постраждалу до лікарні. Скоріша за все, у неї перелом шийки стегна.

Зараз ви читаєте новину «У районі проголосували 50 відсотків виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають