субота, 30 березня 2019 16:47

У дендропарку завелися сатаністи

Автор: Ольга Стенько
  У дендропарку поблизу Яківців знайшли сліди ритуального обряду. На землі накреслені спіральні лінії, розставлені свічки
У дендропарку поблизу Яківців знайшли сліди ритуального обряду. На землі накреслені спіральні лінії, розставлені свічки

На галявині Полтавського дендропарку поблизу села Яківці місцеві мешканці помітили сліди ритуального обряду. На землі накреслені спіральні лінії, розставлені залишки воскових свічок. Місцеві підозрюють, що це зробили сатаністи.

Одна з жінок живе на території дендропарку, щодня ходить стежкою між двох озер. Кілька днів тому побачила під горою на галявині дивні залишки. Боїться за своє життя, просить не називати її.

— Ми йшли із сусідкою, вона звернула мою увагу на ці дивні речі. Я страшенно перелякалася. Тут точно проводили якісь обряди. Свічки подібні до церковних, але не по-християнськи поставлені. Люди кажуть, що це сатаністи. Не знаю, чи безпечно тут ходити. Місцеві зверталися до дільничного поліцейського. Він відповів, що в нас свобода віросповідання, — розповідає.

Спіральна лінія з'явилася в дендропарку 22 березня, після Весняного рівнодення. Подібні спіралі — один з обрядів оновлення, які проводять цього дня. Вважають, що в центрі спіралі в цей момент відбувається контакт із нескінченністю. Обряд допомагає відновити сили й оновитися. Дехто приписує йому омолоджуючий ефект.

Дирекція Полтавського дендропарку не має інформації щодо обряду. Відвідувачів просять утриматися від розкидання сміття та нагадують, що відкритий вогонь на території міського парку запалювати заборонено.

Зараз ви читаєте новину «У дендропарку завелися сатаністи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають