середа, 13 лютого 2019 10:20

Вантажні перевезення: шахраї замість посередників

Вантажні перевезення: шахраї замість посередників
У Котельві шахраї обманюють перевізників. Фото: 0372.ua

У Котельві два перевізники постраждали від нового виду шахрайства. Недобросовісна посередниця привласнювала кошти, призначені для оплати вантажних перевезень.

Про це повідомляє сайт патрульної поліції.

Нова шахрайська схема, про яку попереджають котелевські поліцейські, побудована на довірливих стосунках перевізника з посередником. Саме він є головною дійовою особою оборудки.

У Котелевському районі на "гачок" недобросовісної посередниці потрапили два перевізники. В одному випадку чоловік не отримав за виконану роботу 20 тис. грн, в другому – 16,5 тис.

"Шахраї створюють сайт товариства з обмеженою відповідальністю з фіктивними даними. Воно начебто надає посередницькі послуги з організації перевезень вантажів. Посередник обіцяє клієнтові підшукати перевізника, домовитися з ним про вартість роботи і сплатити за транспортування вантажу обумовлену суму. Навіть веде телефонні перемовини та інтернет-переписку з перевізником – надсилає на електронну скриньку копію договору, укладеного із замовником", – описав схему керівник районної поліції Віталій Браславець.

На останньому етапі кошти замовника "осідають" в кишені посередника. Підрядник, який добросовісно виконав свої зобов'язання і доставив товар до пункту призначення, залишається ошуканим. Перевізники телефонують на вказаний в договорі номер з вимогою оплатити надану послугу. Натомість чують, що таку послугу ніхто не замовляв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканка Карлівсього району "влетіла" на 10 тисяч гривень

Горе-посередникам інкримінують шахрайство.

Якщо ж буде встановлено, що зловмисник (або група спільників) підробили або використовували підроблені документи реальних підприємств, установ чи організацій для досягнення своєї мети, до шахрайства додадуть ст. 358 Кримінального кодексу України.

Поліцейський радить перевіряти інформацію про підприємства, перш ніж укладати договір і здійснювати розрахунки.

"Варіантів чимало. Від форумів та соціальних мереж, де можна поцікавитися рейтингом конкретної фірми або особою підприємця, до офіційних баз даних – приміром, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", - порадили правоохоронці.

Правоохоронці під час патрулювання зупинили автомобіль марки АЗЛК під керуванням 35-річного мешканця Котельви. У багажному відділенні та в салоні знайшли пляшки із газовим конденсатом.

Зараз ви читаєте новину «Вантажні перевезення: шахраї замість посередників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають