пʼятниця, 23 серпня 2019 15:57

У Гайсині відбувся фестиваль "Скарби Поділля"

У Гайсині відбувся фестиваль "Скарби Поділля"
Жерденівська громада представляє на фестивалі короваї, пиріжки та різні смаколики. Народні майстрині вишили рушники до свята. Фото: Леся ЛАВРИЧЕНКО

22 серпня в Гайсині відбулася виставка світлиць. Проходить щорічно. На свято з'їжджаються колективи сіл Гайсинського району. Розпочалося все об 11 годині ранку. Не відступаючи від традицій, територіальні громади району представляли цього дня свої світлиці, а народні майстри — унікальні вироби власного виробництва.

Коровайниці кожного села представили на свято свої запашні короваї. Високо оцінивши світлиці, керівники району щиро подякували кожній громаді за збереження і примноження народних традицій та сердечно привітали їх із найбільшим державним святом. Після цього в районному будинку культури відбувся святковий концерт, приурочений до 28-ї річниці незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Гелон-фесті" покажуть розкопи, театралізовані екскурсії та скіфські реконструкції

Національний Сорочинський ярмарок цьогоріч проходить із 20 по 25 серпня у селі Великі Сорочинці Миргородського району на Полтавщині. 21-й рік поспіль свято організовує однойменне товариство.

— На ярмарку завжди все можна купити — від дрібниці до комбайнів. Це ще й дипломатичний майданчик. Захід відвідають делегації посольств В'єтнаму та Словацької Республіки. Є представники бізнесу з Азербайджану, Америки, Білорусі, Грузії, – говорить заступник директора товариства "Сорочинський ярмарок" Ольга Олешко.

Зараз ви читаєте новину «У Гайсині відбувся фестиваль "Скарби Поділля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають