четвер, 01 серпня 2019 14:30

На "Гелон-фесті" покажуть розкопи, театралізовані екскурсії та скіфські реконструкції

На "Гелон-фесті" покажуть розкопи, театралізовані екскурсії та скіфські реконструкції
10-11 серпня на місці древного Більського городища утретє проведуть "Гелон-фест". Фото: bilsk.com.ua

10-11 серпня втретє відбудеться етнофестиваль "Гелон-фест". Проведуть його традиційно на території історико-культурного заповідника "Більськ" у Котелевському районі Полтавської області.

Директор заповідника Ігор Корост розповів Gazeta.ua про родзинки цьогорічного фестивалю.

Свято проведуть на полі, де й торік - між мальовничим валом і лісом, біля дерев'яних фігур давнослав'янських богів. На цій ділянці на початку нинішнього літа зробили сенсаційне відкриття - розкопали поховання степового типу. Це використають для приваблення туристів.

"Ми зробимо міні-музеїфікацію розкопу. Буде виставка археологічних артефактів просто неба. Організуємо свято ковалів і виставку-продаж власних виробів народних майстрів з усієї України - їх зареєструвалося вже майже 60. Запросили професійних скіфських реконструкторів із Херсонщини та Запорізької області", - розповів Ігор Іванович.

Проводитимуть театралізовані екскурсії Більським городищем. Гостям покажуть втілення бога виноробства Бахуса, відомого древнього історика Геродота та корінне населення городища - древніх скіфів.

Можна буде відвідати розкопи, які ведуть археологічні групи Інституту археології під керівництвом Дениса Гречка та Музею археології Харківського університету імені Каразіна під керівництвом Ірини Шрамко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикраси та мушлі - розкопали давні поховання жінок і дітей

У заповіднику є можливість орендувати намети та спальні мішки, а також велосипеди. Окремо можна замовити велосипедну екскурсію із супроводом.

2 дні на території фестивалю представлятимуть виступи кінного театру. Найгучнішою його подією буде концертна програма.

Цього року орієнтувалися на етногурти. У перший день виступлять "Троїсті музики", "Шпилясті кобзарі", "MOTANKA" та полтавський рок-етно гурт "Онейроїд". Для гостей, які дочекаються до темряви, підготували виступ гурту "Живі барабани", фаєр-шоу та нічну етнодискотеку.

Наступного дня на великій сцені проведуть фестиваль фольклорних колективів "Чиста криниця".

Початок "Гелон-фесту" 10 серпня о 15-й, 11 серпня - о 10:00.

Вхід на фестиваль безкоштовний.

Опублікували розклад руху автобусів між Полтавою та смт Котельва. На час проведення "Гелон-фесту" організували додаткові рейси.

Зараз ви читаєте новину «На "Гелон-фесті" покажуть розкопи, театралізовані екскурсії та скіфські реконструкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають