четвер, 28 березня 2019 10:30

Другий день поспіль у селі знаходять старі боєприпаси

Другий день поспіль у селі знаходять старі боєприпаси
У Чутівському районі виявили давні артснаряди. Фото: pl.dsns.gov.ua

26 та 27 березня в різних місцях у селі Стінка Чутівського району місцеві мешканці знайшли старі боєприпаси.

Про це "Газеті" повідомив прес-офіцер управління служби з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Віталій Шкаревський.

26 березня до служби з надзвичайних ситуацій Полтавської області надійшла інформація, що місцевий фермер помітив металевий предмет, подібний до снаряда часів Другої світової війни.

На місце події виїхала група піротехнічних робіт ДСНС. Артснаряд вилучили та знищили 27 березня на спеціалізованому полігоні в Чутівському районі.

27 березня на полі поблизу того ж села під час проведення земляних робіт працівники фермерського господарства виявили 10 артснарядів калібру 76 мм часів минулих війн. Місце знахідки огородили й організували його охорону.

"Піротехніки вчора оглянули знахідку. Сьогодні вилучать і підірвуть ці артснаряди. Поле, де їх знайшли, обстежать", - розповів Віталій Шкаревський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Кропивницькому: розповіли про наслідки НП

З початком польових робіт такі знахідки стаються на Полтавщині мало не щодня. Надзвичайники нагадують правила поводедінки при виявленні предметів, подібних до вибухонебехпечних.

Категорично заборонено:

• торкатися підозрілого предмета або пересувати його,

• заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати,

• здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив,

• намагатися самостійно знешкоджувати знахідку,

• розбирати вибухонебезпечний предмет.

Про підозрілі предмети необхідно одразу повідомити за номерами 101 або 102. В жодному разі не намагатися самостійно розпізнати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Другий день поспіль у селі знаходять старі боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають