пʼятниця, 21 червня 2019 09:40

739 мільйонів гривень облрада виділить на медицину

739 мільйонів гривень облрада виділить на медицину
За гроші з бюджету планують закупити вертоліт для медиків. Фото: Ракурс

Понад 739 млн грн 2019 року виділять у Київоблраді на закупівлю ліків для онкохворих, діагностику туберкульозу. Також закуплять обладнання для медустанов та почнуть розвивати санітарну авіацію у столичному регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет Білоцерківського району поповнився на 876 мільйонів гривень

За це 30 травня проголосували депутати облради. 113 млн грн уже виділили з бюджету області.

Гроші направлять на створення центрів політравм на базі тих, що вже існують - "придорожні" установи. Забезпечать перинатальну та неонатальну служби обладнанням. Оновлять матеріально-технічну базу медичних закладів регіону. Забезпечать лікарськими засобами.

499 млн грн виділили з державного бюджету. Кошти підуть на розвиток санітарної авіації. На будівництво і реконструкцію амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості. На закупівлю препаратів для лікування онкохворих.

"Адміністрація виділила додаткові гроші - 5 мільйонів гривень на лікування бійців АТО. 6 мільйонів - на закупівлю медобладнання. За гроші, які передбачені програмою, сподіваємося купити вертоліт", - зазначила голова постійної комісії Київоблради з питань охорони здоров'я Наталія Бігарі.

Суд зобов'язав товариство сплатити місту 280 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «739 мільйонів гривень облрада виділить на медицину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають