пʼятниця, 13 вересня 2019 12:20

Чоловіку в "наливайці" продали горілку і томатний сік о восьмій ранку

Чоловіку в "наливайці" продали горілку і томатний сік о восьмій ранку
"Граф" - відома у Білій Церкві "наливайка". Поліція тут - частий гість, але заклад досі працює, хоча й без вивіски. Фото: Facebook

11 вересня у славнозвісній наливайці "Граф", що на масиві Леваневського, чоловіку продали горілку о 8 ранку.

46-річний Володимир Ковальчук купив за 7 гривень 50 грамів горілки та стакан томатного соку.

Представники громадської організації "Білоцерківська альтернатива" зафіксували цей факт і викликали поліцію.

На виклик прибули троє поліціянтів патрульної поліції Київської області та склали протокол порушення продажу алкоголю до 10 години ранку.

- Я йшов повз "Графа" о 9:30. За п'ять хвилин звідти вийшли п'ятеро чоловіків зі склянками. Там була налита горілка. Чому я так впевнений? Бо один із тих чоловіків пролив на себе ту рідину. З матюками повернувся та сказав: "Света, мне ещё 50 грамм". А за годину до цього приїжджала поліція", - говорить мешканець масиву Леваневсього. Працює таксистом. Себе не називає. Каже, що у "Граф" возить людей навіть із Таращанського масиву.

- Це вагома підстава для посадовців розірвати договір оренди (сервітуту), позбавлення ліцензії, якщо тільки вони не корумповані. Протокол, складений поліцією, далі йде на адміністративну комісію, потім буде підстава винести на сесію рішення про розірвання договору оренди землі, а після ще кількох дій можна демонтувати. Це, звісно, в ідеалі, - говорить активіст Павло Лаврусь.

Продавчиня Світлана Коцак відмовилася підписувати протокол. Вона стверджувала, що продала лише томатний сік та пусте горня, мовляв, її підставив покупець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік украв пляшку горілки і помер

Власник "Графа" також відмовився коментувати ситуацію. Вивіску з назвою закладу зняв, аби не привертати увагу алкашів, говорить. Вони з підлеглою будуть давати свідчення у відділку поліції.

Поліціянти розповідають, що приїжджають у "наливайку" по двічі на тиждень.

Щороку близько 12 млрд грн Україна втрачає через нелегальний продаж горілки. 50% цього ринку перебуває в тіні. За даними Державної фіскальної служби, з початку 2019-го вилучили спирту на 241,8 млн грн. Роботу зупинили 86 виробництв.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіку в "наливайці" продали горілку і томатний сік о восьмій ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають