понеділок, 14 квітня 2014 14:07

Столичні орендатори масово відмовляються від оплати житла у валюті

Столичні орендатори масово відмовляються від оплати житла у валюті
Фото: novanews.com.ua

Жителі Києва, які орендують квартири і будинки за долари, почали масово відмовлятися від оплати житла у валюті.

За оцінками ріелторів, вже близько 40% орендарів з'їхали з квартир, оплата яких була жорстко прив'язана до долара, повідомляє DOM.RIA.com.

В першу чергу дана тенденція торкнулася бізнес і елітний сегменти. Тут ще в березні оренда практично 100% житла, що здається, оплачувалася в доларах. У той же час зараз йти на поступки і здавати житло в гривнях на час стрибків курсу готові лише 50% орендодавців.

При цьому, за даними все більше орендодавців почали наполягати на тому, щоб комунальні послуги сплачували саме ті, хто знімає житло, незалежно від вартості оренди. Це пов'язано з тим, що вже в травні оплата за комунальні платежі значно зросте.

При цьому, у квітні ціни на оренду квартир в долар продовжують падати. У порівнянні з січнем 2014 ціна на житло в бізнес сегменті знизилася в середньому на 20-30%. Так, наприклад, якщо двокімнатну квартиру на Лук'янівці до березня можна було зняти за 820 дол/місяць, то вже зараз за неї просять 670 доларів. Однак оплату за такі квартири орендодавці хочуть отримувати саме в доларах.

Подібна тенденція спостерігається і в елітному сегменті. Тут ціни на оренду в доларах знизилися практично на 30-35%, в порівнянні з осінню минулого року. У той же час, кількість пропозицій по оренді дорогої нерухомості в центрі столиці збільшилася на чверть.

Зараз ви читаєте новину «Столичні орендатори масово відмовляються від оплати житла у валюті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі