вівторок, 20 січня 2015 13:11

Китайці за допомогою 3D-принтера за добу створюють житловий будинок
12

Фото: imaginechina.com

В промисловому парку в китайській провінції Цзянсу (Jiangsu) відкрилася виставка житлових будинків, створених за допомогою 3D-принтера.

Будинки створюються за допомогою принтера, що дозволяє виготовляти об'єкти висотою в 6,4 метра, шириною в 9,75 метра і в 152,4 метра довжини. В якості матеріалу для друку використовується суміш вторинних будівельних відходів, скла, сталі і цементу. Ці "чорнила" наноситься шар за шаром, поки стіна будинку не досягне заданої товщини.

Перші подібні об'єкти створені в березні 2014 року компанією Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. За допомогою гігантського принтера вона виготовила десять однакових будівель з бетону. Кожна будівля коштувало 3,1 тисячі фунтів стерлінгів.

Серед екземплярів, представлених на виставці, малогабаритні продаються за ціною близько 100 тисяч фунтів стерлінгів. Незважаючи на вартість, компанія вже отримала сотні замовлень на "друкування" будинків. Генеральний директор компанії Winsun Ма Та Хе (Ma Yi He) пояснив, що один такий будинок робиться за добу.

Зараз ви читаєте новину «Китайці за допомогою 3D-принтера за добу створюють житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі