четвер, 28 серпня 2014 15:19

Подальша девальвація гривні призведе до подорожчання нового житла

Подальша девальвація гривні призведе до подорожчання нового житла
Фото:realestate.ru

Подальша девальвація національної валюти і подальше зростання цін на паливо і будівельні матеріали може призвести до нового подорожчання житла на первинному ринку.

Про це повідомляє Уніан з посиланням на прес-службу компанії "Київміськбуд".

"Якщо гривня і далі буде падати, то само собою, що ціни зростуть, тому що подорожчає все - матеріали, комплектуючі, витрати на доставку і т.д.", - повідомили в прес-службі, додавши, що розмір зростання цін буде залежати від масштабів девальвації нацвалюти.

У компанії уточнили, що через зростання долара з 8 гривень до 13, вже суттєво зросли ціни на комплектуючі і паливо. Тому в "Київміськбуді" за останні кілька місяців були змушені підняти ціни на житло на 15-20% залежно від об'єкта.

У той же час, в будкомпанії запевняють, що якщо подальшої девальвації вдасться уникнути, то подорожчання житла також не відбудеться.

"Якщо уряд зможе утримати здешевлення національної валюти, а фінансова допомога МВФ буде спрямована дійсно на реформи і стабілізацію економіки, тоді ціна зростати не буде", - резюмували у "Київміськбуді".

Зараз ви читаєте новину «Подальша девальвація гривні призведе до подорожчання нового житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі