пʼятниця, 20 червня 2014 13:34

Переселенців з Криму і зон АТО забезпечать житлом на півроку

Переселенців з Криму і зон АТО забезпечать житлом на півроку
Фото:kumovya.com

Переселенці з Криму та зони АТО в Донбасі мають право на місце тимчасового проживання з житлофонду на термін у шість місяців.

Народні депутати підтримали законопроект про забезпечення прав і свобод громадян, які є переміщеними особами. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, повідомляє Укрінформ.

Закон визначає порядок надання державної допомоги, захисту конституційних прав і законних інтересів осіб, які вимушено залишили місце проживання внаслідок тимчасової окупації АР Крим та Севастополя або обставин, пов'язаних з проведенням АТО на території України.

Зокрема, документ забороняє дискримінацію переміщених осіб з мотивів їх переселення при здійсненні їх прав. Також, за законом, переміщені особи "мають право на отримання місця тимчасового проживання із житлового фонду на період до 6 місяців".

Крім того, документ передбачає, що "внутрішньо переміщені особи, які звільнилися з роботи за наявності документів, що підтверджують факт звільнення (припинення зайнятості), реєструються як безробітні та одержують забезпечення та соціальні послуги на випадок безробіття".

За словами представника уповноваженого з прав людини Ірини Кушнір, із зони проведення антитерористичної операції переселено вже 10,5 тис. осіб, і ця цифра постійно зростає.

Зараз ви читаєте новину «Переселенців з Криму і зон АТО забезпечать житлом на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі