четвер, 21 серпня 2014 16:14

Кримчан зобов'язали реєструвати своїх квартирантів

Кримчан зобов'язали реєструвати своїх квартирантів
Фото:mirgadaniy.ru

Відтепер жителі анексованого Криму в обов'язковому порядку повинні реєструвати квартирантів, в іншому випадку власнику житла загрожує штраф.

Як повідомляє прес-служба ФМС Росії, змінені Правила реєстрації та зняття громадян Росії з реєстраційного обліку за місцем перебування та за місцем проживання в межах Росії, пише портал "Крым.Реалии".

"Згідно з постановою № 809 "Про внесення змін до Постанови Уряду Російської Федерації від 17 липня 1995 р. № 713", власник житла повинен повідомити відповідні органи про квартиранта", - наголошується в повідомленні.

У постанові говориться, що якщо власник (наймач) готовий зареєструвати за місцем перебування або за місцем проживання громадянина, який проживає в житловому приміщенні, але той з якихось причин відмовляється реєструватися, то власник протягом 90 днів для реєстрації за місцем перебування та 7 днів для реєстрації за місцем проживання зобов'язаний повідомити протягом 3 робочих днів орган реєстраційного обліку про проживання громадянина у зазначеному житловому приміщенні за встановленою формою при особистому зверненні, поштою або по Інтернету, в тому числі і через Єдиний портал держпослуг.

У ФМС РФ також заявили, що у разі, якщо громадянин своєчасно був зареєстрований у житловому приміщенні за місцем перебування або за місцем проживання власнику (наймачу) житлового приміщення повідомляти орган реєстраційного обліку про проживання такого громадянина не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан зобов'язали реєструвати своїх квартирантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі