пʼятниця, 04 квітня 2014 12:20

"Доступного житла" в Україні найближчим часом не буде

"Доступного житла" в Україні найближчим часом не буде

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву призупинив реалізацію державної програми "Доступне житло 70/30", яка передбачає компенсацію державою 30% від вартості житла, у зв'язку з повною зупинкою державного фінансування програми.

Як повідомила прес-служба установи, зупинка фінансування даної програми передбачено прийнятими Верховною Радою 27 березня змінами до Держбюджету на 2014 рік.

"Після внесення змін до Держбюджету, нових угод за програмою доступного житла, в рамках якої громадянам надається підтримка у вигляді 30% від вартості житла, укладатися не буде.

Втім, залишається питання громадян, які в рамках цієї програми уклали наприкінці минулого року угоди, але не встигли отримати держпідтримку.

Щодо них фонд продовжує роботу, зокрема, з Мінрегіоном та Мінфіном. Сподіваємося, що це питання буде позитивно вирішено", - сказав глава правління держфонду Леонід Рисухін.

Він також зазначив, що внесеними змінами до Держбюджету було скорочено фінансування та інших житлових програм, що реалізуються фондом.

Зокрема, фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн.грн., до 25,9 млн гривень. А фінансування програми здешевлення вартості іпотечних кредитів (13/3) зменшено на 230 млн гривень до 110,2 млн гривень.

За словами Рисухіна, 25,9 млн.грн., що залишилися для програми пільгового кредитування молоді вистачить для надання пільгових довгострокових кредитів за договорами, укладеними з позичальниками в 2013 році.

Що ж стосується програми здешевлення іпотеки, Рисухін зазначив, що фінансування в розмірі 110,2 млн.грн. на поточний рік вистачить для виконання зобов'язань за раніше укладеними договорами. У той же час, нові договори за цією програмою тепер укладатися не будуть.

"Після внесення змін до Держбюджету, на програму 13/3 передбачено стільки коштів, скільки необхідно для виплати компенсації за раніше укладеними договорами.

Нових договорів не буде. Паспорт бюджетної програми підписаний і відправлений у регіональні підрозділи казначейства. Це означає, що тепер компенсація буде виплачуватися у всіх регіонах без затримок", - підкреслив Рисухін.

Зараз ви читаєте новину «"Доступного житла" в Україні найближчим часом не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі