неділя, 02 квітня 2006 18:53
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало
Світлана Пиркало

Фіг вам

 

Привіт, кумо! Ти знаєш, що тиждень тому пограбували нашу хату. Кілька днів минули у розмовах із поліцією, страховою компанією. Та знайшла якийсь замок, від якого ми й ключа не мали, і тепер затискає гроші, бо він не був закритий. Тиждень я думала, що втратила половину нового роману, потім знайшла. Але найбільше запам"яталася розмова зі знайомою, якій я поскаржилася, що пропали комп"ютери і фотокамери. Вона щиро поспівчувала:

— Це жахливо, коли отак грабують серед ночі, хтось чужий ходить біля тебе, сплячої...

— Та ні, нас не було вдома, ми ночували у приятеля, — відповіла я.

— Усе одно. Навіть не стільки шкода речей, як душевного покою, — продовжувала знайома.

— Та я ніби особливо й не переживаю.

— Найгірше буде ночами, коли ти прислухатимешся до кожного звуку, не зможеш заснути ні на мить. Потім зранку тобі, змученій, іти на роботу...

— Та й зі сном поки що проблем не виникало, — знизала плечима я.

Миюся я рівно стільки ж, як раніше

— Це поки чоловік удома. А як він поїде у відрядження, і піде дощ, то кожна краплина тобі здаватиметься, як ніби хтось лізе до хати!

Я уже її не перебивала. А вона протяжливо і довго, як слово о полку Ігоревім, віщала про моє відчуття зґвалтованості після пограбування, про те, як мені постійно хочеться митися, як противно торкатися до предметів у хаті, до якої хтось удерся...

Не знаю, може, зі мною щось не так, але мені не страшно і не противно. І миюся я рівно стільки ж, як раніше. Невже варто втрачати спокій і сон тільки через те, що у мене якась потвора поцупила роман? Та хай він ним подавиться. Звісно, ми тепер навчені і закриваємося на багато замків. Бо справді, якби я побачила чиюсь пику з ліхтариком посеред ночі, то була б прикро вражена. Але труситися від страху авансом? Фіг вам.

Зараз ви читаєте новину «Фіг вам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі