понеділок, 28 травня 2012 05:00

Зміїні виводки знаходять на подвір'ях

Тиждень тому у селі Опішня Зіньківського району 12-річного хлопця вкусила отруйна змія. Дитину забрали в районну лікарню.

Найсильніше через змій потерпають жителі Глобинського, Оржицького та Полтавського районів. У селі Лукім'я Оржицького району змії є в кожному обійсті. Люди кажуть, виповзають на дорогу, гріються на льохах. Зміїні виводки знаходять на подвір'ях .

— Змія біля двору у клубок звернулася. Сусідка як побачила, то закричала так, що вся вулиця збіглася. Один чоловік лопату схопив і голову гадюці рубонув, — розповідає 20-річна Альона Ісай із села Бутенки Кобеляцького району. — Здорова така, у дліну метра півтора. Люди казали, що бєрємєнна. Як убідилися, що здохла, розвели вогонь і спалили.

— Раніше тварини витоптували гадюк. Зараз скотарство у занепаді, тому і змій побільшало, — каже Микола Слюсар із природничого факультету Полтавського педуніверситету. — У цих районах багато лісів, лук. Це найкраща територія для розмноження гадюк. На Полтавщині водиться два види змій — лісова та степова гадюки. Їхні укуси переважно не смертельні. Хіба, якщо кусають в голову, або дітей. Лісова гадюка більш небезпечна. Вона буває плямистою або чорною. Степова — коричневого кольору, плямиста.

Вакцини проти зміїної отрути у лікарнях Полтавщини достатньо.

Зараз ви читаєте новину «Зміїні виводки знаходять на подвір'ях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі