четвер, 28 серпня 2008 15:43

Землю приватизовують безплатно

Хату я купив 20 років тому, є документи купівлі-продажу. Земля біля хати, 30 соток, наділена сільською радою. Люди роблять документи на приватизацію, плани на будинки. Їм це обходиться до 2000 гривень. Я збиратиму ці гроші, а тоді діти мої будуть по-новому платити й переоформляти? Хотілося б знати, для чого треба приватизовувати землю біля хати, а також робити план на неї? Чи це обов"язково? І яку воно має роль для подальшого помешкання?

Іван Топчій, 66 років, із села Петрівка-Роменська Гадяцького району


— Кожен громадянин України за бажанням має право приватизувати земельну ділянку, — пояснює спеціаліст юридичного сектору Полтавського обласного управління земельних ресурсів Олександр Леус. — За статтею 118 Земельного кодексу, кожен має право на безплатну приватизацію землі. Якщо ділянка приватизована, власник може продати її, подарувати. Тобто може розпоряджатися нею.

План на будинок потрібен для його реєстрації.

— Хто хоче — робить план на будинок, хто не хоче — не робить, — говорить директор Полтавського бюро технічної інвентаризації Аркадій Кошер. — Але коли людина захоче продати будинок чи подарувати, без його реєстрації вона цього зробити не зможе. А для реєстрації обов"язково потрібен план.

Зараз ви читаєте новину «Землю приватизовують безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі