четвер, 18 листопада 2010 19:23

Закриють районну лікарню

Гадячем ширяться чутки, ніби місцеву райлікарню хочуть закрити. А всіх медиків переведуть до сусідньої Лохвиці.

— Мовляв, так не розпорошуватимуться гроші на лікарні, — говорить працівниця медичної установи, не називається. — До Лохвиці можна буде направити великі капіталовкладення, закупити сучасне медичне обладнання.

Місцеві лікарі кажуть, в Україні проведуть експеримент у чотирьох областях з реорганізації медзакладів. Полтавщина потрапила в число цих областей. Лохвицю для створення базової лікарні обрали за географічним розташуванням та наявністю медучилища.

— Балакають, що місцевих вузькопрофільних спеціалістів перевчать на лікарів сімейної медицини, а хворим доведеться їздити за 45 кілометрів до Лохвиці, — говорить жінка.

Персонал медзакладу стурбований через подібні чутки. Останнім часом відремонтували капітально інфекційне відділення.

Коментувати можливу реорганізацію у медустанові відмовляються.

— Лікарню зачіпати ніхто не буде, — пояснює 49-річний Володимир Беседа, голова Гадяцької райдержадміністрації. — За цим реформуванням кожній лікарні відведуть напрямок у роботі в залежності від лікувальної бази. Кожна установа спеціалізуватиметься відтепер на лікуванні якогось конкретного захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Закриють районну лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі