середа, 30 липня 2008 18:56

Закордонних паспортів видали вшестеро більше

У місті Кременчук видали вшестеро більше закордонних паспортів, ніж 2007-го за перше півріччя. Станом на 29 липня отримали паспорти 7174 особи. Торік за 6 місяців — 939.

Статистику пояснюють не збільшенням черг, а покращенням пропускної спроможності. У вересні 2007 року встановили дві державні інформаційні системи (ДІС). Вони дозволяють швидше обробляти дані.

У відділі громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб у Кременчуці в черзі до 30 осіб.

— За день встигаємо прийняти до ста чоловік, — каже начальник відділу, майор міліції Тетяна Печериця, 41 рік. — Наше місто промислове. Тут вирує міграція.

До того, як встановили ДІС, громадяни приносили своє фото, анкети заповнювали вручну. Ці документи відправляли до обласного центру. Нині цифрові фото роблять на місці. Вибрати можна із кількох варіантів. Особисті дані в електронному форматі спеціальною лінією передають до Києва.

— Ми єдині на Полтавщині, хто отримує закордонні паспорти зі столиці прямо в Кременчуці. В інших випадках вони надходять через Полтаву. Частіше оформляють їх на тимчасовий виїзд, ніж на постійне місце проживання, — продовжує Печериця. — Вікова категорія різна. Та переважно виїздить працездатне населення. Хоча нещодавно одна 90-річна жінка із Глобиного оформляла закордонний паспорт.

Документ на тимчасовий виїзд коштує приблизно 300 грн. Зроблять його за місяць-півтора. На постійне місце проживання майже на 100 грн дорожче. Чекати потрібно більше трьох місяців. Побільшало тих, хто їде відпочивати за кордон. На постійне місце проживання їдуть переважно створювати сім"ю.

Зараз ви читаєте новину «Закордонних паспортів видали вшестеро більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі