четвер, 22 жовтня 2009 17:50

За викриття вбивці заплатять до 10 тисяч гривень

Автор: фото надане обласною міліцією
  48-річного Миколу Миколенка розшукує міліція. Серед прикмет чоловіка — три татуювання. На правому плечі —  троянда,
48-річного Миколу Миколенка розшукує міліція. Серед прикмет чоловіка — три татуювання. На правому плечі — троянда,

Полтавою ширяться чутки, що в місті з"явився маніяк. Люди переказують, у темну пору він нападає на жінок, ґвалтує. Нібито одній жінці відрізав голову. Інші переказують, що жертвам він виколює очі. У міліції кажуть, чутки викликані відпрацюваннями, які правоохоронці проводять для виявлення двох злочинців, що можуть перебувати в Полтаві.

— Маніяк є! То міліція не хоче паніки, — каже таксистка з Полтави. — Він орудує в Яру, на Половках. Заправщики розповідали, в Яру знайшли труп жінки. До десятка міліцейських машин приїхали. Хлопці таксисти показували мені фоторобот, він лупатий такий. Я його бачила, знайоме лице. Син каже, щоб кидала таксувати. Боїться за мене.

В обласній міліції пояснюють, маніяк — це той, хто скоїв серію злочинів. Подібного в місті не траплялося. Із початку року по області вбито 56 людей. Із них 28 — убивства пенсіонерів.

— Ці чутки з"явилися, бо ми проводили відпрацювання по вбивству 68-річної жінки з Полтави, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Чоловік 30 років зайшов до її двору, щоб пограбувати. Ударив сокирою по голові. Сокиру знайшов у її ж господарстві. Після вбивства викинув у туалет.

Убито 28 пенсіонерів

Міліція створила фоторобот убивці.

— Люди налякалися, бо ми, щоб затримати його, задіяли весь полтавський гарнізон міліції, — пояснює Сулаєв. — Працював спецпідрозділ "Беркут", дільничні інспектори. Прочесали лісонасадження, приватні господарства, горища, підвали. Спіймали в Гришкиному лісі на Половках студента, який у масці та з ножем грабував жінок. Пошуки вбивці тривають досі. Його фоторобот карний розшук досі не оприлюднював. Можливо, аби не налякати.

Інший небезпечний злочинець, який зараз перебуває в Полтаві — 48-річний Микола Миколенко. Він із села Юрківці на Вінниччині. Раніше судимий. Сильно побив 16-річного підлітка у Миколаївській області.

— Три роки його в селі не було, а тут міліція почала шукати, — переказує сільський голова Юрківців Людмила Ткаченко. — Мав дружину та трьох дітей, але жінку бив, і та від нього пішла.

Інформацію про Миколенка правоохоронці просять повідомляти за тел.: (0532) 53 65 87, 51 77 82 чи 102.

— Людям, які дають інформацію про злочинця, виплачуємо винагороду, — каже Сулаєв. — У залежності від складності злочину це може бути тисяча, півтори, 5–10 тисяч гривень. Якщо людина, яка видала злочинця, вимагає анонімності — її ім"я не розголошуємо.

Зараз ви читаєте новину «За викриття вбивці заплатять до 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі