середа, 06 серпня 2008 15:26

Вузол урядового зв"язку показав своє обладнання

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  На святкуванні 50-річчя військової частини зв’язку в Миргороді зв’язківці дозволяли зайти в кабіну військових машин, посидіти в кріслі оператора
На святкуванні 50-річчя військової частини зв’язку в Миргороді зв’язківці дозволяли зайти в кабіну військових машин, посидіти в кріслі оператора

У Миргороді 3 серпня на міському стадіоні "Старт" святкували 50-річчя перебування на Миргородщині третього територіального вузла урядового зв"язку. У цій військовій частині працює до сотні миргородців. Біля стадіону виставили майже 10 військових машин, поставили переносні радіостанції з навушниками.

Біля них збирається найбільше людей. Вони спілкуються через мікрофони. Клацають тумблерами.

— Алло, Марс, я тебе не чую. Марс, Марс, відповідай. Папа, ти чого мовчиш, — кричить хлопець років п"яти.

— Ура-а-а! Марс, я тебе чую. Скажи ще щось, — просить батька. Той стоїть коло іншого апарата радіостанції.

Частина людей скупчується біля автомашин. Військові дозволяють зайти всередину кабіни, посидіти у кріслі оператора.

За 100 м працюють польові кухні. Біля них черги.

— Привезли 350 порцій пшоняної каші, — каже шеф-кухар 30-річний Андрій Зливко. — Якщо закінчиться — привеземо ще.

Військова частина зв"язку розташована за 700 м від міського стадіону.

— Ми тут гості, приїхали з Києва. Не думала, що військові так гарно можуть організувати свято. А каша вообще отлічна, — хвалить Венера Присяжнюк, 58 років. — І мені, і моєму онукові Максимкові добра. Компот гарний. Уже якось відвикли від сухофруктів.

Люди залазять на військові машини. Фотографують один-одного мобільними телефонами. Говорять між собою, що таке свято зв"язківці для них організували вперше.

Військову частину зв"язку сформували в лютому 1943 року у Росії в Ростовській області. Із 1958-го вона в Миргороді. У 1996–2002 роках військові організовували урядовий зв"язок у Білорусі, Україні, Росії. Із жовтня 1998 року працюють у складі департаменту СБУ.

На території частини діє єдиний в Україні музей військ зв"язку.

14 серпня цього року Миргородський вузол забезпечить президента Віктора Ющенка спецзв"язком під час його перебування на Сорочинському ярмарку.

Зараз ви читаєте новину «Вузол урядового зв"язку показав своє обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі