четвер, 31 липня 2008 18:23

Володимир Сіренко випустив на волю диких свиней

 

На єгеря товариства мисливців та рибалок села Часниківка Лохвицького району 54-річного Володимира Сіренка написали анонімку в міліцію. Чоловік утримував удома двох диких свиней. Житель села на прізвище Мусіяка поскаржився, що свині бігають Часниківкою, лякають дітей. Міліція примусила випустити тварин на волю.

— Як єгер, я свиней годував, виконував свою роботу, — схвильовано каже Сіренко. — Тримав їх у металевому вольєрі на замку. Жодного разу не відпускав. Усі люди в селі можуть підтвердити.

Єгер говорить, у Часниківці немає жителя з прізвищем Мусіяка. Каже, у районі є три брати на прізвище Панченко. Один колишній начальник міліції, другий — адвокат, а третій працював мисливствознавцем. Тепер він хоче очолити місцеве товариство мисливців та рибалок. Тому постійно пише наклепи в міліцію на єгерів, голову Лохвицького товариства Петра Середняка.

— Міліціонери сказали, якщо не відпущу свиней, — перевернуть весь двір, — переказує Сіренко. — Клопотів мені не треба. Наступного дня завіз їх у ліс. Свиня Машка важить 110 кілограмів, кабан Василь — 120. Спарував їх перед тим, як вивезти.

Диких свиней у мисливському господарстві планували вирощувати для натаскування собак, змагань, розмноження. Хотіли, щоб у пари народилося потомство, й потім випустити його на волю.

Нині свині пасуться в лісі. Полювати на цій дільниці заборонено.

Сіренко на посаді єгеря 6 років. Раніше працював у радгоспі "Вирішальний", який розпався. Утримував у себе також диких качок і гусей. Відпускав їх на волю для збільшення поголів"я.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Сіренко випустив на волю диких свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі