понеділок, 06 лютого 2012 00:45

Водопровід розірвало по шву

Автор: Фото: Микола МАРЧЕНКО
  Ремонтна бригада ”Миргородводоканалу” ліквідовує порив труби по вулиці Грекова в райцентрі
Ремонтна бригада ”Миргородводоканалу” ліквідовує порив труби по вулиці Грекова в райцентрі

29 січня у Миргороді на вул. Грекова прорвало водопровід. Без води залишилося близько сотні будинків приватної забудови мікрорайону Приліпка.

На місці прориву на глибині півметра — три шари асфальту. Далі на півметра мерзла земля. Роботи виконують вручну відбійними молотками працівники "Миргородводоканалу".

— Ремонтна бригада при

15-градусному морозі до четвертої ранку розчищала від снігу колодязі та двигала засувки, щоб не залишити людей без води і перекрити витік, — розповідає Андрій Беркунов, головний інженер "Миргородводоканалу".

Роботу на місці прориву ремонтники розпочали о восьмій ранку і працювали до 19.00. Та водопостачання не відновили. Кажуть, водопровід розірвало по шву. Треба було розкопувати місце прориву та поставити спеціальні муфти.

Ремонтувати закінчили у вівторок, 31 січня, о шостій вечора. Близько 21.00 за 200 м на тій самій вулиці прорвало другу трубу. Люди знову залишилися без води.

Того дня прорвало водопровід на вул. Озерній біля школи №1. Кажуть, земля промерзла на метр, вона стискається й руйнує труби.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Полтавської облдержадміністрації говорять, прориви по області починають ремонтувати за кілька годин після звернень людей.

— Комунікації старі, можуть перемерзати і тріскатися. Минулого тижня сталося чотири прориви газових труб, тепло- і водопроводів. В основному в Кременчуцькому та Лубенському районах, — розповідає 26-річний Юрій Злобін, перший заступник начальника управління. — Додатково утеплити труби не можна. Це роблять до початку опалювального сезону.

28 січня у Лубнах на день без води залишилися сім житлових будинків на вул. Ярослава Мудрого, бо від водопроводу через мороз відпав 8-сантиметровий шматок заліза.

Село Шеки Лубенського району на 4 год. лишилося без газу.

— Підмерз клапан регулювання подачі газу. Через це скаконув тиск в трубі і подача газу зменшилася, — пояснює начальник служби аварійно-відновлювальних робіт "Лубнигаз" Анатолій Карась, 41 рік. — Аварійна бригада розібрала опірну арматуру, почистила її, й тиск відновився.

Комунальники кажуть, вартість ремонту залежить від обсягу робіт.

— Скільки точно, ніхто не скаже, — говорить 42-річний Олександр Полинько з аварійної служби "Лубниводоканал". — Тільки хомут, щоб закрити дірку в трубі, стоїть від 500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Водопровід розірвало по шву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі