пʼятниця, 03 жовтня 2008 18:03

Відкриють секцію із фехтування

Спортивну секцію із фехтування незабаром відкриють в обласному центрі. Посприяти її створенню пообіцяв директор Полтавської торгово-фінансової компанії Андрій Соколов, 45 років, на зустрічі з чемпіонкою із фехтування цьогорічних Олімпійських ігор у Пекіні Ольгою Харлан. У неділю вона приїжджала до Полтави на запрошення торгово-розважального центру "Конкорд".

— Після знайомства з Олею в мене з"явилася мрія розвинути в Полтаві цей вид спорту, — ділиться Соколов. — Якщо виникне потреба організувати секцію, наша компанія буде фінансувати її. Полтаві бракує різноманітності видів спорту.

Проблема здебільшого полягає у відсутності тренерів із фехтування в місті.

— Їх мало навіть в Україні, — зазначає заступник мера Валентин Герасименко, 43 роки. — Але, думаю, ми зможемо запросити фахівців і організувати секцію.

Фехтування — спортивне єдиноборство холодною зброєю — рапірами, шпагами, шаблями. Бій проводиться на спеціальній доріжці завширшки 1,5-2 м і завдовжки 14 м. Вона виготовлена з електропровідного матеріалу. Фехтування сприяє розвитку координації рухів, вищої нервової діяльності.

Фехтуванням діти починають займатися із 9 роківі.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють секцію із фехтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі