четвер, 31 грудня 2009 16:31

Уночі тролейбусами керуватимуть Діди Морози

Автор: фото: Юрій НІКОЛАЄВ
  Студенти-першокурсники техуніверситету фотографуються біля скульптури сніговика, яка світиться. Хлопці родом з Чутівського, Решетилівського району. Передноворічною Полтавою в четвер гуляють уперше
Студенти-першокурсники техуніверситету фотографуються біля скульптури сніговика, яка світиться. Хлопці родом з Чутівського, Решетилівського району. Передноворічною Полтавою в четвер гуляють уперше

До Новорічних свят на площі навпроти театру ім. Гоголя в Полтаві біля головної ялинки встановили світлові скульптури оленя з санями та сніговика. Аби безкоштовно сфотографуватися біля них, полтавці та гості міста стають у чергу. Скульптури поставили за гроші спонсорів. Кожна коштує близько 10 тис. грн.

Молода пара фотографує біля оленя, що світиться, свого малого сина.

— Яка красота, — радіє мати хлопчика та присідає біля нього для фото.

Кілька чоловіків чекають своєї черги сфотографуватися.

— От зараза. Не взяв фотоапарата, — зітхає один із них. — Ну, нічого. Заб"ю пам"ять мобільного, але треба, щоб таке осталося.

Двоє стають біля сніговика. Обіймають його. Інший фотографує.

Хлопчик у комбінезоні підходить до оленя та уважно його розглядає. Обережно торкає пальцем.

— То провода? — запитує в матері.

— Не чіпай. Бачиш, написано, що тут не можна хуліганити. Усе знімають, — показує малому табличку, на котрій червоними літерами написано, що ведеться відеоспостереження.

Вогники світяться зеленим. Справжня Європа

— Це добре, що камери поставили, — говорить викладач із Полтави Світлана Кобліцька. Жінка милується світловими скульптурами. — Торік у новорічну ніч моїй дочці тут петарда на ногу впала. Винного не знайшли. Із камерами спокійніше.

Перед святами дерева на вул. Жовтневій обвили світловими гірляндами. Повісили ліхтарі у вигляді новорічних подарунків.

— Так у Полтаві йшли всі фотографуватися до галушки, а перед святами новорічними під кожним деревом можна зробити фото, — каже студент із Решетилівки Юрій Просяник, 20 років.

У сквері поблизу театру ім. Гоголя на деревах також розвісили ліхтарі-пакунки — великі різнокольорові кулі, що світяться.

Полтавці кажуть, гарні фото виходять біля дерев на Каштановій алеї.

— Вогники не мигають. Світяться зеленим. Справжня Європа, — захоплено каже 20-річна Ольга Мелих.

Сфотографуватися біля Дідів Морозів із різних країн світу можна в торговельному центрі "Екватор".

— Шість фігур Дідів Морозів висотою майже 2 метри розставили по всьому "Екватору", — розповідає працівниця центру Лариса Гужвінська. — Вони високі, яскраві. Фотографуватися можна безкоштовно. У неділю запрошуємо фотографа, котрий робить для охочих знімки та дарує на згадку.

Також люди полюбляють фотографуватися біля млина, обвитого гірляндами, що стоїть біля ресторану "Козачок" на вул. Леніна в районі зупинки Вул. Першотравнева. Біля магазину "Офіс-маркет" фірми "Юліс" на вул. Маршала Бірюзова в районі школи N11 щороку встановлюють надувного Діда Мороза висотою 2,5 м.


До Нового року планують прикрасити всі тролейбуси. Для шістьох водіїв закупили костюми Дідів Морозів. Вони їх одягнуть у новорічну ніч.

— Будуть вітати пасажирів, — розповідає працівниця тролейбусного парку. — В усіх тролейбусах будуть святкові прикраси. Особливо гарний у нас 107-й тролейбус. Його екіпаж — три водії та кондуктор — розвісили в тролейбусі на вікнах занавісочки, прикраси, красиві картинки. Полтавці люблять у ньому робити фотокартки.

Зараз ви читаєте новину «Уночі тролейбусами керуватимуть Діди Морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі