середа, 08 жовтня 2008 18:50

Учні вчаться в сільському клубі

У селі Бірки Зіньківського району 122 школярі другий місяць навчаються в сільському клубі, конторі й амбулаторії. Ремонт у школі не зробили до початку навчального року. Обіцяють завершити до 1 листопада.

— Школа збудована ще у 1920-х. Відтоді капітальний ремонт у ній не робився, — розповідає директор школи Наталія Маловічко, 48 років. — Силами батьків робили косметичні ремонти. А тут стіни почали тріскатися. Думаємо, що через вугільну яму, яка знаходиться під школою.

Бірківську школу обігрівають вугіллям. За опалювальний сезон спалюють 70–80 т.

— На наступний рік зробимо теплогенераторну, проведемо газ. Він за 200 метрів від школи йде. Хоча вугіллям виходить економніше, й у нас завжди було тепло.

На капремонт навчального закладу виділили 1 млн 117 тис. грн.

— Кошти виділяють ще додатково. Доводиться багато робити того, що не було передбачено проектом, — продовжує. — Вікна думали тільки пофарбувати, а поміняли на пластикові. Підлогу теж довелося настилати нову, бо старі дошки не вийшло почистити.

У школі замінили електропроводку.

— У нас вона взагалі йшла по стінах, — каже Маловічко. — Ми своїми силами 2001-го заховали провода під штукатурку, але без проекту. Це було небезпечно. Роботи ще багато. Наші техпрацівники, завгосп і кочегар допомагають робочим. Присилають із інших шкіл, із центру зайнятості, аби швидше закінчити ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Учні вчаться в сільському клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі