четвер, 22 травня 2008 20:10

Убивць Олени Макушенко засудили на 12 та 14 років

Обласний Апеляційний суд 16 травня виніс вирок полтавцям 22-річному Андрієві та 16-річному Володимирові,16-річну полтавку Олену Макушенко.

які торік 15 вересня зґвалтували та вбили

Тіло дівчини знайшли у Каньйоні — так місцеві називають лісосмугу неподалік просп. Першотравневого. За день до смерті вона відпочивала в компанії обох хлопців. Усі випили. Пішли до лісосмуги, де збираються місцеві неформали.

Наступного дня Олена не прийшла до школи. Дівчину почали шукати мати, вчителі, міліція. Правоохоронці опитали друзів Макушенко та відразу знайшли вбивць. Обидва зізналися у скоєному. Їх затримали.

Суддя Анатолій Кисіль, який розглядав справу, каже, коли троє прийшли до лісосмуги, там знову випили. Олена заснула. Зґвалтувати дівчину запропонував 22-річний Андрій. Аби не пручалася, її тримав за руки Володимир. А щоб не кричала, засунули їй у рота шкарпетки. Одну з них судмедексперти знайшли у стравоході вбитої. Силував її старший хлопець. Потім Андрій узяв пасок та затягнув його на шиї Олени.

— Вони перетягли тіло за 100 метрів від місця вбивства, — розповідає Яна Холодна з обласної міліції. — Андрій наказав Володимирові відійти, а сам іще раз зґвалтував уже мертву. Потім видряпав на її грудях перснем слово "НЕТ". Що воно означає, не пояснив.

Суддя зазначає, що вбивці під час слухання справи поводилися цинічно. Жоден із них не розкаявся. Їх зобов"язали виплатити матері жертви 100 тис. грн моральної компенсації. Хлопців засудили до 12 і 14 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Убивць Олени Макушенко засудили на 12 та 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі