четвер, 10 липня 2008 15:30

У Великій Обухівці аміаком труїли мишей та щурів

28 червня по обіді в селі Велика Обухівка Миргородського району із зернотоку місцевого агропідприємства "Великообухівське" почало  смердіти аміаком. Його того дня привезли цистерну до господарства.

На прохання комірника підприємства 35-річного Владислава Камінського водій автомобіля 48-річний Михайло Назаренко під"їхав до зернотоку. Зливну трубу із цистерни направив крізь двері у приміщення. Відкрив вентиль.

— Живемо через дорогу від зерноскладу. Я вийшла напувати телят. Чую, машина гурчить. Аж тут донька Юля кричить:"Мамо, тікай у хату, чуєш, який запах". Я звикла дихати ротом. Втягнула повітря, аж сльози побігли з очей. Я тоді швидко в хату, — розповідає Валентина Хоменко.

У жінки пекло обличчя. Умивалася щопівгодини. Потім розболілося горло. За кілька днів Валентина звернулася до лікаря. Він сказав, що жінка обпекла дихальні шляхи. Результатів флюорографії поки що немає.

Місцеві говорять, бачили, як над складом стояла біла хмара газу. Вітер поніс аміак до приватного сектору, який розташований за 60 м від зернотоку.

— Запах аміаку чули півсела. П"ятеро скаржаться, що пече у грудях. Коли мені зателефонували, я під"їхав до току. Дихати було нічим, газ роз"їдав очі, лице почало пекти, — розповідає сільський голова Віктор Фесенко, 40 років.

У людей почорніли дерева та кущі, вигоріла трава. Постраждало 10 дворів. Жителі говорять, що худоба занедужала.

Подейкують, директор підприємства Петро Варченко знав, що на току збираються труїти аміаком мишей та пацюків.

Керівництво агрогосподарства "Великообухівське" свою вину заперечує. Пояснити, що трапилося, відмовилися. 8 липня до села приїжджали міліціонери та працівники МНС.

Аміаком у населеному пункті смердить і нині.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Обухівці аміаком труїли мишей та щурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі