понеділок, 14 квітня 2008 17:47

У Пирятині переповнені садки

— Ситуація з переповненням дитсадків у Пирятині склалася чотири-п"ять років тому, — говорить завідуюча дитсадка "Берізка" Валентина Луценко, 44 роки.

— Великий попит на влаштування в садок дітей ясельного віку. Здебільшого тому, що їхні матері рано йдуть працювати. За нормою в ясельну групу має ходити до 15 дітей, а їх 25.

Дитсадок "Берізка" розрахований на 95 вихованців. У списку їх 170. А до "Червоної шапочки", де 45 місць, ходить 105 хлопчиків і дівчаток.

— Пирятинські дитсадки відвідує 587 дітей, хоча вони розраховані на 365, — розповідає методист райметодкабінету Пирятинського відділу освіти Людмила Зібницька. — Тих, які не потрапили в садок, ставимо на чергу.

У Пирятині п"ять дитсадків. Вони переповнені. Щодня на дитину виділяють 6 грн із райбюджету. Половину з цієї суми платять батьки.

— Ситуація вирішиться наприкінці навчального року, — пояснює мер Пирятина Дмитро Шаповал. — Першокласників, які навчаються в дитсадках, переведемо до шкіл, а на їхні місця прийдуть дошкільнята.

Зараз ви читаєте новину «У Пирятині переповнені садки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі