четвер, 28 серпня 2008 15:55

У Носівці проводять день зустрічі з дитинством

Колись це було велике зелене село Носівка Полтавського району, де жили щасливі люди. Нині боляче дивитися у спустошені вікна домівок, похилені дахи... Село відмирає.

Багато є свят — державних, церковних, сімейних, а у нас, колишніх жителів села, є своє — день зустрічі з дитинством. Десять років тому я по телефону вітала подругу із днем народження. Зустрічаємося рідко. Тому вирішили налагодити зустрічі із друзями дитинства. Відшукали односельців, переговорили й назначили день зустрічі — свято Трійці. Відтоді збираємося щороку Зеленої неділі.

Цього літа 15 червня на такій зустрічі відзначали день народження односельця Миколи Кас"яненка. Святкували у його хаті, якій майже 90 років.

Ми, сільські діти, добре знали цю хату, кожен кущ і дерево — малими бігали до Миколиного дідуся по груші та яблука. Була в нашому селі й початкова школа. Якось направили до нас молоду симпатичну та енергійну вчительку Тамару Данилівну. Жила вона спершу з нашою родиною в хаті моїх дідуся й бабусі, а потім обладнали їй маленьку кімнатку при школі. Тоді покохав її навіки красень-парубок Павло Шкоденко. Так і з"явилася в селі ще одна молода сім"я, а у нас — постійна вчителька. 15 червня вона була з нами. Пройшли десятки років, багато з нас уже пенсіонери, а вчителька кожного впізнала. Пам"ятає навіть, хто як учився і хто з ким сидів за партою.

Любов Фітенко із села Абазівка Полтавського району

Зараз ви читаєте новину «У Носівці проводять день зустрічі з дитинством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі