четвер, 25 червня 2009 18:35

У багатодітної матері Лариси Стадніченко згоріла хата

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Лариса Стадніченко з Великих Сорочинець на Миргородщині з дітьми біля згорілої хати.
Лариса Стадніченко з Великих Сорочинець на Миргородщині з дітьми біля згорілої хати.

34-річна Лариса Стадніченко із села Великі Сорочинці на Миргородщині із малолітніми дітьми залишилася без житла. Вона має п"ятеро дітей віком від 8 місяців до 13 років.

Пожежа сталася в неділю близько 15.00.

— У хаті були восьмимісячний Назар і трирічний Артем. Малого приспала і пішла надвір. Хотіла напоїти курчат. Виходжу в коридор, а там повно диму. Я бігом надвір по воду і покривало. Кинулася назад, а увійти не могла. Усе затягло димом, пригадує жінка.

Під стіною хати стояв бур. Жінка ним вибила вікно і винесла дітей із хати.

— Вибігла на вулицю і почала кричати: "Оксано, поможи, Боже, що мені робити. Поможи". Кров тече. Двоє дітей на руках. Я була в шоці, — розповідає погорілиця.

Жінка порізала руки та ноги об скло, виносячи дітей. Скалка потрапила і на обличчя. Під оком поріз.

Збіглися сусіди, викликали пожежників. Пожежна машина місцевого агропідприємства "Великосорочинське" прибула за кілька хвилин. Але хату вже охопило полум"я. Вона стара, крита очеретом. Зайнялася миттєво. Залишилися почорнілі стіни. Встигли врятувати документи і дещо з одягу. Усе подавали через вікна.

Попередні висновки причини пожежі — замикання в електромережі.

— Холодильник згорів. Згоріли і м"ясо, і сало, і олія. Встигли винести пакети з вермішеллю. Вони провонялися димом. Але варити можна. Сусіди перестірують одяг, який вдалося врятувати, — каже Лариса.

Люди поприносили і посуд, і їжу. Жінка з дітьми ночує в сусідів. На день повертається на своє подвір"я. У сараї тримає курей, поросят. Є кролі, город. За ними потрібен догляд.

— Хто не розуміє, то каже: "А-а, у вас там Сорочинська ярмарка, гроші є". А наш бюджет дотаційний. Торік від діяльності ярмарку чистими отримали біля 40 тисяч. Кошти для погорілиці знайти нереально. Ми вже шукали варіанти. Щоб у селі купити хату цій сім"ї, потрібно мінімум 80 тисяч гривень, — пояснює сільський голова Юрій Донченко, 36 років. — Через райдержадміністрацію домовилися, що старших дітей влаштуємо безплатно в літній табір. Допомагаємо відновити втрачені документи, отримати допомогу. Робимо все, що в наших силах.

Лариса Стадніченко — мати-одиначка. Працювала дояркою. Нині в декретній відпустці. Із чоловіком розійшлася кілька років тому. Він сильно пив. Аліментів не отримує. На даний час живе зі співмешканцем.

В іншому кінці села живе її мати. Місцеві розповідають, що стосунків майже не підтримують.


Р/р 26201602714507, код 2740213368. Банк одержувача — ПГРУ КБ "Приватбанк", МФО 305299. Призначення платежу — для допомоги постраждалим від пожежі. Одержувач: Стадніченко Лариса Миколаївна.

Зараз ви читаєте новину «У багатодітної матері Лариси Стадніченко згоріла хата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі