пʼятниця, 25 травня 2007 07:03

У машині Григорія Гелети втопилися донька й сусідка

Автор: фото: ГУ МНС України в Полтавській області
  Із річки Ворскла у Вакуленцях під Полтавою водолаз Полтавскої водолазної станції дістає тіло 15-річної Марії Гелети, яка втопилася в батьковому авто під час аварії
Із річки Ворскла у Вакуленцях під Полтавою водолаз Полтавскої водолазної станції дістає тіло 15-річної Марії Гелети, яка втопилася в батьковому авто під час аварії

Восьмеро жителів селища Крутий Берег Полтавського району минулого понеділка на "жигулях" їхали в обласний центр. Водій Григорій Гелета, 45 років, був п"яний. Біля пляжу в селищі Вакуленці машина врізалася в дерево, злетіла в кювет і впала в річку Ворсклу.

Загинули 15-річна донька водія Марія і його 34-річна сусідка Ольга Богданова. Двоє дітей загиблої жінки 7-річна Анна й 11-річний Олександр потрапили до лікарні.

— Ми з друзями поверталися з пляжу додому, чекали на зупинці маршрутку. Бачимо — "жигулі" обганяє "копійку", врізається в дерево і летить у воду, — розповідає студент Полтавського технічного університету ім. Кондратюка 19-річний Володимир Перлик. — Одразу туди помчали. Троє чоловіків і одна жінка вибралися на берег. Скільки людей ще лишилося у воді, вони сказати не могли. Були шоковані й ледве трималися на ногах. Я першим стрибнув у воду, пірнув і побачив тіло дівчинки. Подумав, що вона нежива. А коли підплив, вона схопила мене за шию, і ми випливли на поверхню.

Згодом у воду пірнув і його одноліток Максим Ільченко. Разом хлопці витягли синього від переохолодження брата врятованої дівчинки. Його 20 хвилин відкачували на березі Євген Пустовойтов та Михайло Краснов. Хлопчик досі лежить без тями в реанімації дитячої лікарні. Дівчинку з ранами обох ніг лікують у хірургії.

— Машина лежала у воді колесами догори на глибині до п"яти метрів. Одна з пасажирок була затиснута між передніми сидіннями. До нашого приїзду тіло пробуло під водою півгодини, — говорить водолаз Полтавської міської водолазної станції Олег Штріголь, 26 років, якій пірнав за загиблими.

Рятувальники витягли машину автокраном.

— У машині були відчинені вікна. Інакше втопилися б усі, — каже заступник начальника відділення ДАІ в Полтавській області Микола Стоцький, 42 роки. — Сам водій вибрався з води і ходив по берегу. Довго не розумів, що сталося.

Водій — підприємець Григорій Гелета — 10 років тому побудував у Крутому Березі хату. Мешкав там із дружиною та трьома доньками.

— Його жінка Людмила почала випивати. От він і розділив свій будинок на дві частини. В одній жив разом із однією з доньок. У другій — дружина з іншими дітьми. Його п"яним не бачив, — каже голова селищного комітету Крутого Берега Василь Дрозд.

Зараз Гелета під арештом у Ленінському райвідділі. Його судитимуть.

Зараз ви читаєте новину «У машині Григорія Гелети втопилися донька й сусідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі