четвер, 24 лютого 2011 18:40

У лікарні торгують кров'ю

— Подруга потрапила в лікарню. У неї була сильна кровотеча. Кров була потрібна якнайшвидше. Медики сказали, що кров і препарати з неї в лікарні є, але взамін потрібно привести своїх донорів. Я зібрав друзів, але їх один за одним бракували. Ніби за станом здоров'я. Натомість казали, що в них є свої, перевірені донори. А кров їхня коштує 400 гривень за 400 мілілітрів. Чи це справді так, чи лікарі просто хотіли заробити?

Юрій, 23 роки

— Навряд чи така ситуація можлива, — коментує головний хірург області Микола Дубинський. — Офіційно кров із резерву не продається. Сумніваюсь, що пацієнт ходив би та купував кров. Купують сертифіковані препарати в аптечній мережі. Припускаю, хтось просто хотів нажитися.

У Полтавській центральній районній лікарні кажуть, річний план із забору крові виконали в повному обсязі.

— Прямого переливання крові зараз немає, — пояснює головний лікар Полтавської центральної районної лікарні Василь Ткаченко. — Використовуємо плазму та інші препарати з крові. У нас є резерв, і ми зобов'язані  його надавати в реанімацію, пологове та хірургічне відділення. Якщо є термінова потреба, то робимо заявку на обласну станцію переливання крові.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні торгують кров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі