понеділок, 24 грудня 2007 17:50

У Кременчуці прикрасять 14 ялинок

На центральній площі Незалежності в Кременчуці установлять головну новорічну ялинку. На її облаштування з міського бюджету виділили 44,8 тис. грн.

Загалом на вулицях міста буде 14 великих ялинок. Перша уже другий тиждень стоїть поблизу гіпермаркету "Простор" у мікрорайоні Молодіжний.

Основних ялинок у Кременчуці три: у центральній частині міста, в Автозаводському та Крюківському районах. Їх офіційне відкриття проходитиме з 25 по 29 грудня.

— Уже зараз вітрини магазинів і прилеглих до них територій підприємці прикрашають гірляндами, — розповідає керівник прес-служби міськвиконкому Юлія Перепелятник. — Можливо, проведемо конкурс на кращу ялинку та новорічне оздоблення. Скажімо, Крюківський вагонобудівний завод установив два хвойних дерева біля своїх прохідних, а колісний — прикрасив усю ялинкову алею.

До 7 січня на площі Незалежності проводитимуть новорічні ранки. За рахунок міського бюджету в Палаці культури щодня проводитимуть новорічні святкування для дітей пільгових категорій.

Минулої суботи в Полтаві відкрили головну ялинку. На 20-метрове штучне дерево рівними рядами повісили 250 червоних і золотистих куль. У темряві воно світиться жовтою гірляндою.

— Цього року ми вирішили не рубати живих ялинок. Але впевнений, що такої гарної ніде немає, — розповідає на відкритті ялинки міський голова Полтави Андрій Матковський, 43 роки.

На сцені біля театру ім. Гоголя співали Дід Мороз та Снігуронька. На вул. Жовтневій працює виставка-ярмарок. Тут  виступатимуть самодіяльні гурти. 10 переодягнених Дідів Морозів ходитимуть вулицею і роздаватимуть перехожим невеличкі сувеніри.

— Гарна ялинка. Прикрашена зі смаком, нічого зайвого, — говорить полтавка Інна Бабенко, 25 років. — Дуже схожа на справжню.

Люди фотографуються біля гіпсових Діда Мороза й Снігуроньки.

— На ялинці бракує чогось, — каже пенсіонерка Віра Очкань  товаришці. — Шари й усе. Торік висіли сині нарядні гірлянди. Вона схожа на конус. Удома я поставлю живу.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці прикрасять 14 ялинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі