пʼятниця, 25 квітня 2008 16:25

У Гадячі пройшов фестиваль іноземних мов та культур

Із 16 по 18 квітня в Гадячі проходив фестиваль "Мовне дерево мого міста". Представники різних націй розповідали про свої рідні мови та культури. Ініціатором проведення заходу стала громадська організація Навколосвітній караван "Інтеркультура".

— У центральній районній бібліотеці показували присвячені мовам книги, журнали, газети, — розповідає організатор заходу 44-річна Катерина Кувшинова.

Кожна школа райцентру підготувала мовні дерева, на листках яких були написані національності учнів. Діти й дорослі розповідали про свою рідну культуру. На сцену виходили родинами, пропонували національні страви.

Друга частина фестивалю — "Поліглоти серед нас".

На свято прийшли люди, які знають багато мов. Серед них В"ячеслав Кисіль, викладач іноземної мови у школі села Великі Будища. Він володіє п"ятьма мовами. Вчить китайську. Буддист. Показував, як їсти паличками.

Другим поліглотом був Іван Пінчук, 44 роки. Випускник педінституту працював у Голландії, Англії, Туреччині, Індонезії, Малайзії, Сінгапурі та на Кіпрі. Там і вивчав мови. Живе у Вельбівці.

Зараз ви читаєте новину «У Гадячі пройшов фестиваль іноземних мов та культур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі