пʼятниця, 25 січня 2008 15:50

У диму задихнулися двоє дітей

Минулого вівторка по вул. Кузнєчній у Крюківському районі Кременчука в приватному будинку вчаділи півторарічна Настя та восьмимісячний Віталій Єлізарови. Їх поховали 25 січня.

22 січня об 11.00 до 36-річної Олени прийшла подруга з пляшкою горілки. Під час застілля жінки курили цигарки "Прима". Недопалки кидали в піч і в попільничку, що стояла на дивані. Подруга пішла близько 15.00. Олена заснула. Удома було троє її малолітніх дітей. Від недопалків почав тліти й диміти диван.

Найстарша донька Олени від першого чоловіка 16-річна Валентина додому повернулася близько 18.00. Коли відчинила двері, з хати повалив густий дим. Майже навпомацки вона знайшла 3-річного брата Сашка й сестру Настю, винесла їх на вулицю. Потім повернулася за Віталиком.

— Я прислухалася до них, а вони не дихали, — каже Валентина. — Кинулася до сусідки Наталії Ващілової по допомогу. Та викликала "швидку" й рятувальників.

Валентина знову побігла додому витягти матір. Жінка була непритомна. Винести її на вулицю допоміг сусід Олег Матвійчук.

Дорогою до лікарні Настя й Віталій померли — в їхніх легенях був надмірний вміст отруйної суміші чадного газу. Сашко в тяжкому стані в обласній лікарні Полтави. Олена — у Кременчуцькій міській лікарні. У неї отруєння чадним газом та алкоголем. Лікарі говорять, що випишуть жінку за тиждень.

Батько дітей 26-річний Сергій Власов того дня був на роботі. Він працює на Крюківському вагонобудівному заводі. З Оленою вони не розписані.

Із початку року в пожежах на Полтавщині загинуло 20 людей.

Зараз ви читаєте новину «У диму задихнулися двоє дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі