середа, 27 лютого 2008 17:42

У бібліотеці читатимуть із комп"ютерів

Понад 9 мільйонів гривень планують виділити з обласного бюджету на програму підтримки обласних бібліотек. Кошти підуть на ремонт та придбання оргтехніки для чотирьох бібліотек — універсальної наукової імені Котляревського, дитячої, для юнацтва, а також наукової медичної.

Цього року на потреби книгозбірень дадуть лише 2,7 млн грн. Решту — протягом п"яти років.

— Спершу закупимо книги та періодику. А влітку — комп"ютери та ксерокси, — каже Тетяна Вітряк з обласного управління культури. — Останні 4–5 штук плануємо завезти в універсальну наукову. У юнацькій завершать ремонт фасаду та обладнають інтернет-центр.

— Потім плануємо відкрити віртуальну читальню з електронними каталогами та книгами. Для цього хочемо надбудувати мансардний поверх із великим залом, — розповідає директор бібліотеки для юнацтва Ніна Дуденко, 61 рік. — Молодь сама зможе підбирати собі з комп"ютера літературу. Зараз мало читають. Знайдуть потрібне — і копіюють. Торік на ксерокопіях ми додатково заробили 26 тисяч гривень.

Із наступного року хочуть відремонтувати всі книгозбірні, закупити для них документи на компакт-дисках та три автомобілі для обслуговування вдома читачів з обмеженими можливостями.

— Бібліотеки від машин відмовляються, бо ціни на пальне постійно ростуть, — веде далі Тетяна Вітряк. — Та й у запропоновану для них вартість — шістдесят тисяч гривень — ми не вкладемося. Інвалідний візок у "славуту" чи "жигулі" не пройде. Для цього підійшов би автомобіль "Рено Кенґо". А він коштує до ста тисяч.

Зараз ви читаєте новину «У бібліотеці читатимуть із комп"ютерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі